Predstavljeni kandidati na listi Koalicije DF-GS: Adna Pandžić kandidatkinja za načelnicu, nositeljica liste Marijela Margeta Hašimbegović

Sinoć, sastankom u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo na Grbavici, ozvaničen je početak predizbornih aktivnosti Koalicije DF-GS za Novo Sarajevo.

Sastanku je prisustvovalo 35 kandidatkinja i kandidata za Općinsko vijeće i kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo, Adna Pandžić.

Gosti iz viših organa Demokratske fronte i Građanskog saveza su kolegama dali neke opšte smjernice za pripremanje individualnih kampanja, a kandidatima su se predstavile i Adna Pandžić, kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo, te Marijela Margeta Hašimbegović, nositeljica liste Koalicije DF-GS za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

Adna Pandžić je u svom obraćanju prisutnima rekla: “Ja sam Adna Pandžić. Rođena sam 04. 12. 1996. godine.

Studirala sam na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Učesnica sam mnogobrojnih seminara i panela, a posebno ističem one u organizaciji NATO, UNDP, Atlanske inicijative…

Veliko mi je zadovoljstvo i čast biti kandidatkinja za nečelnicu u ime koalicije DF-GS koja je trenutno jedina prava lijevica na političkom spektru. Motiv mi je što u sebi nosim hiljadu snova o boljoj i ljepšoj budućnosti naše općine, grada i države. Vrijeme je da upravljanje općinom Novo Sarajevo pripadne mladim školovanim ljudima koji će svojim idejama, radom i ambicijom prekinuti decenijsku vladavinu nerada. Mislim da će građani općine Novo Sarajevo prepoznati naš program koji se zasniva na rješavanju zajedničkih problema.

Hrabro i odlučno sam sebi postavila zadatak da napravimo promjene.

Dijete sam veterana borca Armije Bosne i Hercegovine, koji je sa 16 godina ustao i bio spreman položiti svoj život za nasu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Moja najveća inspiracija je upravo ta borba naših roditelja za bolje sutra.
BiH je moj dom i ja drugog nemam!
Novo Sarajevo pobjeđuje!”

Marijela Margeta Hašimbegović je svoje predstavljanje započela rečenicom: “Rijetko ko ima ovo što ima naša lista, a to je da su dva stuba ove kampanje dvije žene.”, te nastavila:

“Zastupljenost žena u oblasti političkog života BiH vrlo je skromna. Još uvijek nemamo istinski prodor žena koje mogu da donesu ogroman uticaj i doprinos političkom životu. Smatram da je neophodno raditi na osnaživanju žene za aktivnim učešćem u provođenju politika i društvenih procesa. Žena je danas na marginama političke moći i procesi za ostvarivanje prava ravnopravnosti spolova dešavaju se jako sporo.

Kroz  svoje  višedecenijsko  djelovanje u Pozorištu posvećena sam uticaju, oblikovanju i razvoju društva u cjelini sa ciljem  poboljšanja kvaliteta života građana. Govor pozorišne scene je slika društva kojeg živimo uz snažnu korektivnu kreativnu moć da prepozna, razumije i mjenja svoje društvo.

Referirajući se na svoje obrazovanje kao diplomiranog inženjera arhitekture potpuno stručno mogu učestvovati po pitanjima iz oblasti urbanističko – stambene politike, vodovodne i putne infrastrukture, parking prostora… Ogroman doprinos mogu pružiti u oblasti poboljšanja poslovnog okruženja, adaptacije i modernizacije obrazovnih institucija i svakako kao veliki empata mogu učestvovati u procesima koji se tiču pitanja modernizacije škola za djecu sa invaliditetom, rada sa mladima, penzionerima, boračkom populacijom. Moj rad ticao se svakako i internacionalne saradnje i na tom polju ostvarila sam promociju kulture naše zemlje izvan granica BiH. 

Životne vrijednosti za koje se vrijedi boriti za sebe i svoju porodicu, za svoje komšije, prijatelje i sve građane BiH jesu sloboda, pravda i solidarnost i na tom putu ostajem dosljedna. 

Novo Sarajevo pobjeđuje!”, zaključila je Marijela Margeta Hašimbegović.

Predstavljeni kandidati na listi Koalicije DF-GS: Adna Pandžić kandidatkinja za načelnicu, nositeljica liste Marijela Margeta Hašimbegović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top