+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Senad Kapo: I dalje je na njeg’ k'o na vuka hajka

Ne smiriju se ni HDZ-ovi jurišnici artikulisani kroz pojave Karamatića i Raspudića, ali ni sam Čović koji koristi svaku priliku da kaže neku protiv, tako da je osim onog “legalan ali nelegitiman” došao dotle da je sada i nelegitiman, i nelegalan, i protivustavan… i k tome još veli, organizovan od ISIL-a, na džumama reklamiran, te da je dijelio familije koje su glasale malo za njega, malo više za Šefika.

Ne smiruju se ni u Hrvatskoj, počevši od bivših generala HV-a pa do samog premijera i predsjednice Hrvatske.

A ne smiruju se ni oni kojima ‘slučaj Komšić’ mrsi planove i personificira koncept koji urušava njima pogodan i zabetoniran sistem poremećenih vrijednosti u kojem oni, već evo 23 godine, vješto plivaju. I koji bi taj beton još ojačali armaturama zvanim Izborni zakon po njihovoj volji. Gdje bi samo njima i njihovima bilo zagarantovano da će biti vlast.

Nastavlja se blaćenje DF-a i Željka Komšića i od raznih političkih analitičara/ki, tako da se kod gorljive gđe/gđice sa fensi džozlucima Ivane Marić, koja mišljenje dobija po separeima kafana, opsjednutost ŽK može već nazavati i patološkim stanjem.

I Bosnia Times danas izbaci tekst naslova ‘SDA-ov uljez među opozicijom: Komšić ima animozitet prema Konakoviću jer ga je ovaj u jednom verbalnom konfliktu, kako tvrde očevici, “otresao“ i poslao u ‘…’, u kojem ima samo jedna istina – da je neko nekoga poslao u materinu. A Bosnia Times = Nedžad Latić = SBB.

Hajde, ovi prvi su i jasni, jadni majorizirani, još nekoliko promila članova im ostalo neuhljebljeno, pa im je potreban ovaj mandat da i to završe.

Drugi štite svoje glasačko tijelo u dijaspori, dok im na vijesti po društvenim mrežama domicilni Hrvati spominju familije u seksualnom kontekstu, prisjećajući se istih tih hercegovačkih Hrvata koji svojim glasanjem utječu na izbore u Hrvatskoj – u prevodu, ‘Kako ste nama sijali, tako sad sebi požanjite’.

Treći spomenuti sadržavaju i prve, a i SNSD, koji navija da HDZ nastavi sa svojim rabotama i uradi posao i za njih.

Sinoć u emisiji “Odgovorite ljudima” Pero Petrović, predstavnik SNSD-a, lijepo i protivustavno reče da će član predsjedništva iz reda srpskog naroda raditi za srpski narod, a drugima i ostalima ko …

Ljepše mu odgovori Alma Kratina iz DF-a, da je van pameti šta čovjek izvali, pa morade dotični posegnuti za čašom vode da proguta rečeno.

Četvrti i peti sjedoše danas, evo upravo javi Avaz, da dogovore koaliciju. Dok se jutros sastadoše delegacije NS, SDP i DF da vide šta dalje, predsjednik SDP-a ode do Utemeljitelja na/pod noge da se dogovore da bez SDA naprave vlast.

Ali sa SNSD i HDZ.

Sad se sjetimo negdašnjih izjava NN iz SDP o poželjnim partnerima, kandidatura za sva tri člana, pardon, dva člana, pardon, člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

Znači, velika postizborna pijaca je otvorena, cijene se licitiraju.

Neki dan pisah neki tekstić o nematematičkim, programskim koalicijama koje nam se sada nude.

Lijepo sve to zvuči, ali i ova gore, sve i da ima programski zajednički sadržilac, nije principijelna, isto kao i pregovori u KS u kojim treba sada zastave vezati i ruke sklapati sa onim koji su do jučer bili SDA. Podržati premijera kojeg su koliko jučer sve tri građansko-liberalne partije svako malo prozivale i haman ga okarakterisale kao najgoreg premijera Kantona Sarajevo do sada.

DF me jučer i demantovao, što mi je neizmjerno drago, jasno su rekli da nema govora o Konakoviću kao premijeru i nadam se da će se ostati dosljedno.

Jer poslije svih kriza i problema u stranci, ostalo nam je samo poštenje i principijelnost. I samo radom, kako ŽK, tako i naših zastupnika na svim nivoima, moći ćemo glasačima pokazati svu bestidnost, bahatost i lažljivost onih kojima smo u predizborno, a posebno postizborno vrijeme trn u oku i gdje se ne libe plasirati konstrukcije za koje su i oni svjesni da su to laži.

Jer kad nemaš ništa konkretno, imaju Goebelsove metode. A to priliči i njihovim svjetonazorima.

Smrt fašizmu!

Senad Kapo: I dalje je na njeg’ k'o na vuka hajka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top