+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Obilježen dan općine Hadžići: Sjećanjem na heroje odbrane BiH čuvamo od zaborava ratnu prošlost

Na dan 6. marta 1996. godine reintegrirana je općina Hadžići, koja je bila pod okupacijom srpskih paravojnih  snaga od maja 1992. godine.

Tog dana, u ranim jutarnjim satima, hiljade ljudi je u koloni krenulo iz Zovika ka Hadžićima. A u Hadžićima ih je dočekala  pustoš, zatečeni su devastirani stambeni objekti, opljačakani privredni kapaciteti. Materijalna šteta u privredi procijenjena je na 500 miliona maraka. Mnoga sela u općini Hadžići su bila sravnjena sa zemljom.

Ovaj jako važan historijski dan obilježile su i delegacije Demokratske fronte Hadžići, koje su polaganjem cvijeća na centralnom spomen-obilježju u Hadžićima odale počast šehidima Bosne i Hercegovine i općine Hadžići.

Poslije polaganja cvijeća uslijedila je svečana sjednica OV Hadžići na kojoj su dodjeljene općinske plakete i zahvalnice za ljude koji su ostavili  trag u sadašnjosti i prošlosti općine Hadžići.

Zahvaljujući prijedlozima za Šestomartovsku nagradu Udruženja za zaštitu lika i djela Čedomira Domuza “Grom u njedrima Igmana”, Demokratske fronte Hadžići, Građanskog saveza Hadžići,  i još desetine ličnih nominacija građana općine Hadžići, Općina Hadžići  se u ovo turbulentno doba za boračku populaciju na neki način zahvalila i heroju sa Igmana pokojnom Čedomiru Domuzu, čovjeku koji nikada nije gledao na ime i naciju i čovjeku koji nikada nije dozvolio da ga se trpa u torove, nego je bio tu na raspolaganju za sve svoje sugrađane ma koje vjere da bili.

Porodica je ovu zahvalnicu posvetila svim braniteljima, borcima, patriotama i ljudima koji vole ovu državu.

Obilježen dan općine Hadžići: Sjećanjem na heroje odbrane BiH čuvamo od zaborava ratnu prošlost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top