Snežana Omukić: Upućene inicijative na 16. sjednici OV Novo Sarajevo

Predsjednica Kluba Demokratske fronte u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Snežana Omukić je na sjednici održanoj 27.2.2018. godine iznijela Općinsko vijeću inicijative za dodjelu finansijskih sredstava Udruženju veterana odreda policije “Bosna” i NVO Asocijacija studenata Mašinskog fakulteta Sarajevo.

♦ Inicijativa za dodjeljivanje finansijskih sredstava od 5.000,00 KM iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2018. godinu kao pomoć pravnom timu Dragana Vikića u sudskom procesu.

♦ Inicijativa za dodjeljivanje finansijskih sredstava za potrebe studenata Mašinskog fakulteta Sarajevo za učestvovanje na Mašinijadi 2018. godine u Bugarskoj u iznosu od 2.500,00 KM.

Finansijskom podrškom Općina Novo Sarajevo bi bila dio najvećeg sportsko-obrazovnog događaja na području Balkana, projekta koji će okupiti najveći broj studenata/ica tehničkih fakulteta oko istog cilja. Time bi se osnažilo promoviranje ne samo Općine Novo Sarajevo, nego i grada Sarajeva i države BiH.

Iz Kluba DF napominju da službe i načelnik imaju rok od 30 dana da odgovore. U slučaju negativnog odgovora tražit će se izjašnjavanje Vijeća.

Snežana Omukić: Upućene inicijative na 16. sjednici OV Novo Sarajevo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top