+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Snežana Omukić: Upućene inicijative na 16. sjednici OV Novo Sarajevo

Predsjednica Kluba Demokratske fronte u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Snežana Omukić je na sjednici održanoj 27.2.2018. godine iznijela Općinsko vijeću inicijative za dodjelu finansijskih sredstava Udruženju veterana odreda policije “Bosna” i NVO Asocijacija studenata Mašinskog fakulteta Sarajevo.

♦ Inicijativa za dodjeljivanje finansijskih sredstava od 5.000,00 KM iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2018. godinu kao pomoć pravnom timu Dragana Vikića u sudskom procesu.

♦ Inicijativa za dodjeljivanje finansijskih sredstava za potrebe studenata Mašinskog fakulteta Sarajevo za učestvovanje na Mašinijadi 2018. godine u Bugarskoj u iznosu od 2.500,00 KM.

Finansijskom podrškom Općina Novo Sarajevo bi bila dio najvećeg sportsko-obrazovnog događaja na području Balkana, projekta koji će okupiti najveći broj studenata/ica tehničkih fakulteta oko istog cilja. Time bi se osnažilo promoviranje ne samo Općine Novo Sarajevo, nego i grada Sarajeva i države BiH.

Iz Kluba DF napominju da službe i načelnik imaju rok od 30 dana da odgovore. U slučaju negativnog odgovora tražit će se izjašnjavanje Vijeća.

Snežana Omukić: Upućene inicijative na 16. sjednici OV Novo Sarajevo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top