+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

DF-GS: Konkretnim rješenjima ćemo dobiti povjerenje sugrađana

Kandidati i kandidatkinje Koalicije “Demokratska fronta – Građanski savez” danas od 12 do 18 sati su na usluzi i razgovaraju sa sugrađanima na jednom od najfrkventnijih dijelova Novog Sarajeva.

Tranzitno područje u kojem se minutno smjenjuje desetine ljudi koji moraju obavljati svakodnevne rutniske poslove: odlazak do banke, po liječnička trebovanja u Zavod, redovno se prijaviti na biro, do Općine, u neki od tržnih centara u kupovinu itd.

Kao i uvijek, najviše se građani žale na nedostatak parking-prostora, pogotovo frekventnih na kojima bi se zadržali do 30 min., ali i na velike redove ispred Općine. Sugrađani kažu da im treba slobodan dan na poslu pa bi u Općini uradili najobičniju ovjeru.

Stav Koalicije DF-GS jeste da bi se ovaj problem svakodnevnog dugosatnog čekanja pred Općinom mogao brzo riješiti najjednostavnijim prebacivanjem određenih vrsta poslova na mjesne zajednice, onih Službi koje su u šalter-sali.

Kad bi se u svakoj MZ (koja je svakako produžena ruka Općini) mogli predati obrasci koji ne zahtijevaju pečaćenje, koji se šalju protokolom u različite Službe, znatno bi se smanjile gužve jer bi ostali samo oni koji trebaju ovjeriti dokumente. I cijelu šalter-salu podrediti tome, vjerujemo da ispred Općine ne bi bilo gužve, ni potencijalnog klastera.

Općinski kurir bi mogao svakodnevno dva puta obići 18 MZ, preuzeti predate dokumente i predati u Službe za koje su namijenjeni.

 
 
DF-GS: Konkretnim rješenjima ćemo dobiti povjerenje sugrađana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top