+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

OO DF Novo Sarajevo: Dobrodošlica novim članovima

Jučer je, u prostorijama Demokratske fronte Novo Sarajevo, upriličeno zvanično potpisivanje pristupnica u članstvo Demokratske fronte.

Posebna nam je čast i zadovoljstvo predstaviti Topčić Maka, svršenog gimnazijalca, učenika generacije u sarajevskoj Drugoj gimnaziji. Mak je rođen 14.09.2005. godine u Vitezu. Dobitnik je zahvalnice Druge gimnazije Sarajevo za izniman doprinos u afirmaciji škole u svojstvu nosioca brojnih projekata, učenik sa prosjekom od 5,0 u toku cijelog školovanja, košarkaški sudija, poznavalac znakovnog jezika…
Mak je shvatio da mora uzeti stvar u svoje ruke i pokušati popraviti stanje njegovih vršnjaka u društvu. Za početak, u lokalnoj zajednici, kroz građanski aktivizam.

Narandžastoj ekipi se priključio i Ramo Kajmović. Ramo je rođen 10.02.1966. godine u Sarajevu, oženjen je i otac troje djece. Penzionisani oficir Armije RBiH, ratni vojni invalid i nosilac najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Trenutno uključen u društvene aktivnosti bitne za boračku populaciju, ali i sve druge građane kroz angažman u svojoj lokalnoj zajednici i Općini Novo Sarajevo.

Dženan Tikveša je rođen 20. oktobra 1985. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i Treću gimnaziju završava u rodnom gradu. Zvanje magistra menadžmenta u sportu stiče 2015. godine, dok je zvanje diplomiranog pravnika stekao na Univerzitetu Nikola Tesla u Beogradu.
Profesionalnu karijeru je započeo 2010. godine u Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, gdje trenutno obavlja poslove rukovodioca Službe pravnih poslova.
Godine 2019. Dženan je imenovan na mjesto v.d. predsjednika Upravnog odbora JUKS Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu.
U periodu od 2018. pa do danas je bio član nekoliko komisija Općinskog vijeća Novo Sarajevoi Gradskog vijeća Grada Sarajeva:

  • od 2018. do 2021. godine član Komisije za Statut i propise i Drugostepene stručne komisije Općinskog vijeća Novo Sarajevo,
  • od 2021. do 2024. godine zamjenik predsjedavajućeg Komisije za Statut i akte Gradskog vijeća Grada Sarajeva
  • trenutno član Drugostepene žalbene komisije za 2024. godinu Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Mirza Ramić, član Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo, Marijela Hašimbegović, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i potpredsjednica Općinskog odbora DF Novo Sarajevo i Senad Kapo, predsjednik Općinskog odbora DF Novo Sarajevo su poželjeli novim članovima dobrodošlicu u narandžasti tim.

Dobrošlicu u Tim za novo Novo Sarajevo!

OO DF Novo Sarajevo: Dobrodošlica novim članovima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top