+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Gdje otići? Šta vidjeti?

Kada se spomene turizam u Novom Sarajevu, prva asocijacija je Vilsonovo šetalište kao glavno okupljalište Novosarajlija.

Sarajevo je 2019. godine posjetilo 665.489 turista, koji su ostvarili 1.446.534 noćenja. Koliko ih je bilo u Novom Sarajevu?

Zbog trenutnih dešavanja jasno je da je ova godina bila jako teška, te da, bez obzira na stanje sa epidemijom, u sljedećoj godini ćemo se morati jako potruditi da Općina Novo Sarajevo ima kontinuitet u obogaćivanju turističke ponude.

klix.ba

Započeti projekat ‘Park šume Hum’ mora biti revidiran i prilagođen situaciji, obogaćen sadržajima i koji će Općina posebno promovirati.

Kako veliki broj turista zanimaju dijelovi naše općine koji su bili linije razgraničenja tokom agresije na našu državu, tako bi Općina morala postaviti fotografije i informativne table na bosanskom i stranim jezicima koje bi informirale turiste o dešavanjima tokom agresije, životu građana u vrijeme opsade, a fotografije prikazale izgled tih dijelova općine za vrijeme agresije.

Komisija za nacionalne spomenike BiH

U saradnji sa Komisijama za nacionalne spomenike KS i BiH, promovirati nacionalne spomenike koji su na Listama nacionalnih spomenika (Arheološko područje – Debelo brdo, Spomen-park Vraca u Sarajevu, Sarajevo – Staro jevrejsko groblje i dr.).

Poštanska markica – Vilsonovo šetalište

Također, organizacijom pojedinih manifestacija međunarodnog ili regionalnog karaktera ili prihvatajući pokroviteljstvo istih i sličnih događaja, Općina će sigurno doprinijeti povećanju broja turista na području Novog Sarajeva.

Vijećnici Demokratske fronte će biti ti koji će sistemski i dugročno raditi na tome da promoviraju historijske, kulturne, sportske, vjerske i druge objekte od značaja za našu općinu.

Gdje otići? Šta vidjeti?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top