+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Počele predizborne aktivnosti Koalicije DF-GS Novog Sarajeva

Kandidati Koalicije Demokratska fronta – Građanski savez Novog Sarajeva su svoje predizborne aktivnosti započeli razgovarajući sa građanima sa područja Grbavice i Velešića.

Nedjelja ujutro je bila rezervirana za opušten razgovor sa sugrađanima i sugrađankama koji u obavljali svoju kupovinu na grbavičkoj pijaci.

Uobičajeno su se žalili na nizak novčni iznos svojih primanja (kako penzija tako i plaća), također na nizak dječiji dodatak i ostala socijalna primanja.

Pohvalno je što Općina izdvaja 50 KM mjesečno za pomoć nezaposlenim majkama, ali da to nije ni približno iznos koji je potreban za prvu godinu novorođenčeta.

Kandidati su se trudili pojasniti da se taj iznos izdvaja iz općinskog budžeta, a ne iz načelnikovog “džepa”, kako je uobičajeno reći.

Kandidati za OVNS su obećali da će podržati svaki oblik pomoći sugrađanima jer su oni njihov glas u Vijeću, zajednička borba za bolje sutra.

Popodnevno druženje sa sugrađanima područja Velešića.

Nositeljica liste Koalicije DF-GS za Općinsko vijeće Novo Sarajevo Marijela Margeta Hašimbegović je istakla da joj je posebna čast prošetati herojskim Velešićima i lično se uvjeriti u kojem se smjeru treba okrenuti za bolje sutra.

Hašimbegović je istakla da je pohvalno kako se održavaju zelene površine u nižim novosarajevskim područjima, te da se na isti način mora pristupiti i ovim ruralnim područjima naše općine.

Isti je slučaj sa problemima deratizacije i dezinsekcije. Najezda miševa i zmija treba imati prioritet u rješavanju.

Objasnila je da inicijativa mora doći iz mjesne zajednice i da se onda može tražiti od gradskih službi da održavaju te površine te da će ona kao vijećnica uvijek biti na usluzi da bude spona da se glas građana na vrijeme čuje.

Počele predizborne aktivnosti Koalicije DF-GS Novog Sarajeva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top