+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Mirza Memišević: Vi biste od Monte Carla napravili Neum!

Vi biste od Monte Carla napravili Neum!

Osebujna bahatost, prekomjerna samouvjerenost i lažni patriotizam SDA kadrova iza koje ustvari kriju otimanje preduzeća od radnika i prodaju radnih mjesta u javnim ustanovama i kompanijama još jednom je ponudila svoje kvazi vizije, pri tome prozivajući svoje bivše i sadašnje partnere iz vlasti, među njima i DF.

Rekoše za nas kako smo se povukli iz vlasti jer smo neodgovorni, ali “zaboraviše” reći da je u toj vlasti stoički ostao naš Milan Dunović koji je u mandatu podnio 18 zahtjeva za ocjenu ustavnosti vaših zakona i odluka, i gle čuda, Ustavni sud Federacije je svaki put kazao da ste prekršili Ustav.

Odgovorna vlast ne krši najviše propise svoje zemlje na taj način omalovažavajući sve građane ove zemlje dajući do znanja da sila, a ne zakoni, vladaju ovom zemljom.

Odgovorna vlast ne podržava izmjene Zakona o krivičnom postupku kojim se žele amnestirati visokopozicionirani članovi stranke. Odgovorna vlast ne vara borce i neudovoljava sindikatima samo pred izbore.

Vaš “strateški partner” HDZ već godinama je vlast u Neumu, pa zaboga, zašto sa svojim strateškim partnerom već niste napravili Monte Carlo?! Jasno nam je, ustvari, da ponovo ispaljujete velike dimne zavjese obećanja iza kojih ponovo želite zapošljavati preko stranačkog biroa za zapošljavanje u kojem su cijene radnih mjesta već poznate: od 10.000 do 20.000 KM.

Progledajte, upravo je taj košpicarski duh vaših ekonomskih vizija iz ove zemlje otjerao ljude, ali i nadu. I upravo zbog ovih stvari mi nismo mogli biti dio vlasti iz koje ste nas izgurali, jer nismo pristali na kršenje Ustava i zakona ove zemlje, varanje boraca i amnestiranje kriminalaca.

Mirza Memišević: Vi biste od Monte Carla napravili Neum!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top