+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Adnan Ćustović: Ovo nije fer, Dragane Čoviću!

Predsjednik OO DF Centar Adnan Ćustović svojim komentarom osvrnuo se na medijski natpis D. Ćovića na vijest na linku: http://ba.n1info.com/a287366/Vijesti/Vijesti/Covic-o-Komsicu-Pa-nije-fer.html
– Nije fer što Neum nakon 3 decenije vaše vladavine nema normalnu cestu da se spoji s Stocem.
– Nije fer što ljudi na Kupresu nemaju vode.
– Nije fer što prevoznici u Posušju imaju probleme.
– Nije fer što Hercegovina nije povezana autoputem zbog taldžijskih veza preko čije međe će da ide koridor Vc.
– Nije fer što je zadnje u vrijeme vaše vladavine kada držite apsolutnu vlast i finansije iz ove zemlje napustilo 100.000 Hrvata.
– Nije fer što veličate UZP i fašističku tvorevinu Herceg-Bosnu, iako je presuđena u Hagu, a pozivate se na evropske vrijednosti.
– Nije fer što podižete spomenik fašističkoj tvorevini NDH u Posušju, iako je i u R. Hrvatskoj zabranjena.
– Nije fer što razdvajate Hrvate: one koji žive u Bosni i one koji žive u Hercegovini.
– Nije fer što se biskupu Komarici nikad niste obratili zbog sve teže situacije hrvatskog življa u RS, već šurujete s onima koji su doveli Hrvate u nestanak na tom teritoriju BiH.
– Nije fer da vi nekom govorite ko je legitiman, a ko ne. Ko ste vi da govorite ko je kršten i ko je Hrvat?
– Nije fer da pogrešno tumačite Ustav BiH, kao sveto slovo ove zemlje, gdje ne postoji hrvatski, bošnjački ili srpski član predsjedništva, već postoji član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda, gdje njih troje čine kolektivnog šefa države.
– Nije fer da radite protiv ove zemlje, gdje niti jednim slovom niste branili žitelje Neuma i da im se objasni da u međunarodnim vodama na granicama se ne mogu vući prava crte bez pristanka obje zemlje, a crta je Pelješki most.
– Nije fer da građani Livna nisu vidjeli jedne marke zbog potopljenog Buškog jezera, gdje Eelektroprivreda R. Hrvatske ubire milione KM.
– Nije fer što niste riječ rekli o tome što R. Hrvatska odlaže nuklearni otpad pored bh. granice, gdje je ugroženo bh. stanovništvo.
– Nije fer da koristite službeno putovanje i auto kako bi navijao za reprezentaciju susjedne zemlje. Može, i svi mi navijamo za istu kao našu, jer susjedi su najpreći, ali o svom trošku, pajdo, a ne o našem.
– Nije fer da zbijaš svoj narod na teritorij u kome si ti gospodar i smrti.
– Nije fer da pomjeraš prirodne tokove rijeke,  da gradiš vile kakve samo imaju mafijaši u favelama Južne Amerike.
– Nije fer da se bogatiš od kladionica i da ne dozvoljavaš oporezivanje, jer su to tvoji finansijeri koji obrću godišnje 2 milijarde KM.
– Evo imaš svu vlast četiri godine i šta si ti fer uradio i zaustavio nepravdu prema Hrvatima? Ništa, još si bogatiji, a tvoj narod raseljeniji i siromašniji.

I posebno:

– Nije fer da se ne pronadje ukradena, original dokumentacija, nestala na putu izmedju Tužilaštva BiH i Kantonalnog suda! Da nije ukradena tabdokumentacija, vi biste bili na robiji a ne član predsjedništva.

– Nije fer što je neko od tužilaca držao dokumentaciju u drugom predmet protiv vas “o vašim dobrim djelima za BiH” do zastare. Da je tužilac radio svoj posao po zakonu, vi biste bili na robiji a ne u predsjedništvu.

TO NIJE FER!

A više toga će g. Željko Komšić uraditi ne samo za Hrvate, već za sve građane Bosne i Hercegovine, jer on je gospodin i poštuje Ustav BiH i voli ovu zemlju. A ti si upravnik koji je uzimao zatvorenike u ratu za prinudni rad, iako si se prije rata potpisivao na ćirilici i izjašnjavao kao Jugosloven i navijao za “Velež”. Tako da ko je tu legitiman, a ko nije, odlučit će narod ove zemlje, kao što je to vazda odlučivao!

Do pobjede nad fašistima i nacionalistima!

#ŽeljkoKomšić
#DFGS
#BiHPobjeđuje

Adnan Ćustović: Ovo nije fer, Dragane Čoviću!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top