+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Hadžići: Održan radni sastanak Demokratske fronte

Sastanku su pored članova Demokratske fronte iz Hadžića prisustvovali Amra Kunovac, zastupnica u Parlamentu Federacije BiH, Samer Rešidat, potpredsjednik Demokratske fronte i istaknuti privrednik, te Edin Abdurahmanović, vijećnik Demokratske fronte u OV Centar i član Političke akademije Demokratske fronte.

U ime domaćina okupljenima se obratila Mevlida Bandić, predsjedavajuća Općinskog odbora Demokratske fronte Hadžići.
“Iskreno, u Hadžićima nije popularno biti članom opozicije. U Hadžićima nije popularno boriti se za prava građana. Primjera radi, reći ću da smo tražili minibus za djecu sa Košćana, da se riješi taj problem jer djeca pješače i do 7 kilometara po suncu i kiši, i na drugoj strani tražili smo da se riješi prilaz u naselju Malotina. U tom naselju ljudima trebaju čamci kada pada kiša da dođu do svojih kuća. Na ta dva pitanja optuženi smo da kupujemo jeftine političke poene, a to ustvari nije poen, to je sramota. Sramota ne samo načelnika, nego cijele općine.” – rekla je Bandić na ovom skupu.

Jedna od najmlađih vijećnica u Općinskom vijeću Hadžići Aldijana Birdžo iskoristila je priliku pa pozvala okupljene da animiraju mlade ljude da izađu na glasanje, jer mladi su danas bezidejni i demoralisani te svoju budućnost vide u drugim zemljama.

“Mladi na području općine Hadžići, ali i globalno Bosne i Hercegovine ne vide budućnost u njoj. Ali i ne žele da učestvuju u kreiranju bolje budućnosti. Jednostavno, mladi su ostavljeni, bespomoćni, sa jedinim ciljem – kako otići odavde. Mladi ne izlaze na izbore jer misle da njihov glas ništa ne može promjeniti. Mi moramo mlade uvjeriti da to nije tako. Drago mi je da sam jedna od mladih osoba koje žele kreirati bolje sutra kako za sebe, tako i za generacije koje dolaze.” – rekla je Birdžo.

Amra Kunovac, zastupnica u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, govorila je o problemima u kojima se nalaze poljoprivrednici.

Samer Rešidat, istaknuti privrednik i potpredsjednik Demokratske fronte, rekao je kako su turistički potencijali općine Hadžići neiskorišteni.

“Vi u Hadžićima imate ljepoticu na kojoj su se nekada pripremali Partizan, Crvena Zvezda, Željezničar i Sarajevo. Danas je to uništeno. Danas se na Igmanu nemoguće pripremati jer nema infrastrukture. Hadžići su bili značajan dio organizacije Zimskih olimpijskih igara, danas se ta infrastruktura ne koristi. Kažete pećina Megara, danas umjesto biciklističkih staza, uništavaju se neeksplodirana ubojna sredstva. A turizam, pored poljoprivrede, može biti jedna od najrazvijenijih grana u Hadžićima.” – rekao je između ostalog Rešidat

Edin Abdurahmanović, član Političke akademije Demokratske fronte, obratio se prisutnima prenoseći im iskustva sa kojima se on kao privrednik, ali i vijećnik susreće. Između ostalog Abdurahmanović je ispričao sa kakavim se pritiscima susreće.

Na sastanku su prisustvovali i predsjednik i članovi Građanskog saveza Hadžići koji su se zahvalili na pozivu te su uzeli aktivno sudjelovanje u raspravi na sastanku.

Općinski odbor Hadžići planira u narednom periodu održati još jedan radni sastanak članstva sa visokim dužnosnicima Demokratske fronte.

Hadžići: Održan radni sastanak Demokratske fronte

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top