+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

DF nije podržao Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2018. godinu

Želimo da demantujemo medijske napise u kojim se tvrdi da je, na Skupštini Kantona Sarajevo održanoj dana 15. novembra 2017. godine, DF podržao Nacrt budžeta Kantona Sarajevo.

Tom zasjedanju  Skupštine, iz opravdanih razloga, naša zastupnica nije prisustvovala, a sve i da jeste,  Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo ne podržava Nacrt budžeta za 2018. godinu u kojem se ne vide investicije za rješavanje nagomilanih problema građana KS.

KO DF  Sarajevo  neće i ne može podržati budžet Kantona Sarajevo u kojem su planirani prihodi od davanja prava na eksploataciju prirodnih resursa, prirodnog bogastva koje pripada svim građankama i građanima Kantona Sarajevo, u iznosu 1.144.600 KM, što je manje za 2.055.400 KM u odnosu na sredstva od 3.200.000 planirana u budžetu  za 2017. godinu.

KO DF  Sarajevo  neće i ne može podržati budžet Kantona Sarajevo u kojem su planirani tekući transferi Ministarstva kulture i sporta za 2018. godinu umanjeni za 335.000 KM.

KO DF  Sarajevo  neće i ne može podržati budžet Kantona Sarajevo u kojem, u Ministarstvu saobraćaja, nisu predviđena sredstva za nastavak izgradnje saobraćajnice Ilidža – Hrasnica.

KO DF  Sarajevo  neće i ne može podržati budžet Kantona Sarajevo u kojem su, u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, za izgradnju osnovne škole na Stupu, predviđena sredstva u iznosu od 201.000 KM.

KO DF  Sarajevo  neće i ne može podržati budžet Kantona Sarajevo u kojem su, u Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, predviđena  sredstva za povećanje energetske efikasnosti u stambenim zgradama na području Kantona Sarajevo u iznosu od 600.000 KM

KO DF  Sarajevo  neće i ne može podržati budžet Kantona Sarajevo u kojem su, u Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zašte okoliša Kantona Sarajevo, predviđena sredstva za podršku mladima u rješavanju stambenog pitanja u iznosu od 300.000 KM.

Sve dok se ne počnu kapitalnim projektima nazivati oni koji to stvarno jesu i koji će poboljšati kvalitet života građanima Kantona Sarajevo, a ne oni u koje se ulažu golemi novci a značaj im za građane nebitan, dotle KO DF neće dati svoju saglasnost za planirana krčmljenja para “i po babu i po stričevima”.

DF nije podržao Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2018. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top