Komšić: Pozivam državne organe da rade svoj posao

Povodom usvajanja Rezolucije o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, oglasio se i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

“Prvo, entitetski nivoi vlasti (u ovom slučaju NS RS-a) nemaju nikakvo ustavno ni zakonsko pravo da donesu ovakvu vrstu odluke. Samim tim ova Rezolucija Narodne skupštine RS-a je protuustavna i protuzakonita. Takvu vrstu odluke, dokumenta, rezolucije mogu donijeti jedino Predsjedništvo BiH i Parlamentarna Skupština BiH”, navodi Komšić u izjavi.

S druge strane, navodi predsjednik DF-a, “ovo je još jedno u nizu protuustavno djelovanje NS RS-a i njenog predsjednika”.

“U tom smislu pozivam državne institucije, nadležne za provođenje zakona i zaštitu Ustava – da preduzmu sve mjere koje im stoje na raspolaganju kako bi se zaustavilo protuustavno i protuzakonito djelovanje organa vlasti! Nepreduzimanje mjera te vrste, a koje im stoje na raspolaganju – ne može zamijeniti političko prepucavanje, od čega korist imaju samo oni koji ove vrste kriza i izazivaju, uključujući i Milorada Dodika i SNSD.

Ako želimo da imamo državu – onda država i njene institucije moraju djelovati u skladu sa onim što im Ustav i zakoni daju kao mogućnost.

Sve ostalo je obično politikanstvo ili, da budem skroz jasan – najobičnija demagogija pomiješana sa običnim kukavičlukom”, naveo je Komšić.

Komšić: Pozivam državne organe da rade svoj posao

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top