+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Komšić: Pozivam državne organe da rade svoj posao

Povodom usvajanja Rezolucije o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, oglasio se i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

“Prvo, entitetski nivoi vlasti (u ovom slučaju NS RS-a) nemaju nikakvo ustavno ni zakonsko pravo da donesu ovakvu vrstu odluke. Samim tim ova Rezolucija Narodne skupštine RS-a je protuustavna i protuzakonita. Takvu vrstu odluke, dokumenta, rezolucije mogu donijeti jedino Predsjedništvo BiH i Parlamentarna Skupština BiH”, navodi Komšić u izjavi.

S druge strane, navodi predsjednik DF-a, “ovo je još jedno u nizu protuustavno djelovanje NS RS-a i njenog predsjednika”.

“U tom smislu pozivam državne institucije, nadležne za provođenje zakona i zaštitu Ustava – da preduzmu sve mjere koje im stoje na raspolaganju kako bi se zaustavilo protuustavno i protuzakonito djelovanje organa vlasti! Nepreduzimanje mjera te vrste, a koje im stoje na raspolaganju – ne može zamijeniti političko prepucavanje, od čega korist imaju samo oni koji ove vrste kriza i izazivaju, uključujući i Milorada Dodika i SNSD.

Ako želimo da imamo državu – onda država i njene institucije moraju djelovati u skladu sa onim što im Ustav i zakoni daju kao mogućnost.

Sve ostalo je obično politikanstvo ili, da budem skroz jasan – najobičnija demagogija pomiješana sa običnim kukavičlukom”, naveo je Komšić.

Komšić: Pozivam državne organe da rade svoj posao

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top