+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Saopštenje: Političke SDA kabadahije!

Juče je u Zvorniku verbalno napadnut i izvrijeđan naš povjerenik u Zvorniku i član Predsjedništva Demokratske fronte, Esad Hasanović od strane predsjednika gradske skupštine Zvornik i kadra SDA, Mersada Mehmedovića

U Saopštenju DF-a Zvornik od 16.oktobra ukazano je na mešetarenje i političku trgovinu koja se dešava u Skupštini grada Zvornika. Naime, protivno Zakonu o lokalnoj samoupravi koji propisuje da gradska Skupština može imati dva potpredsjednika koji nisu iz istoga naroda, vladajuća većina izglasala je suprotnu odluku, tako da su izabrana oba potpredsjednika iz reda jednog – srpskog naroda.

Saopštenje možete pričitati ovdje.

U svemu ovome svojevrsnu igru odigrao je predsjednik gradske Skupštine i kadar SDA – Mersad Mehmedović, koji je glasao za takvu odluku, potpisao je i lobirao za nju. Vjerovatno je to i bio razlog što je isti taj Mehmedović juče (utorak) verbalno napao, izvrijeđao i prijetio našem povjereniku u Zvorniku i članu Predsjedništva DF-a, Esadu Hasanoviću, koji se u tom trenutku zatekao u gradu sa maloljetnom kćerkom, koja je pretrpjela strašne traume. Hasanović je odmah slučaj prijavio PU Zvornik te podnio krivičnu prijavu nadležnom Okružnom tužilaštvu Bijeljina.

Ovim putem Demokratska fronta, njeno Predsjedništvo i predsjednik Komšić daju punu podršku našem članu Esadu Hasanoviću. Tražimo od nadležnih organa da što prije riješe ovaj slučaj. Na sve načine oduprijeti ćemo se nasilju, ponižavanju i prijetnjama, znajući da smo „trn u oku mnogima“, znajući da je u ovom slučaju riječ i o tome da sve više članova SDA, razočarani klanovskom borbom u ovoj stranci i u ovoj regiji – želi pristupiti onima koji se bore za zakon i njegovo poštivanje i jednaku primjenu za sve. Među tim strankama je i Demokratska fronta.

U toj borbi nećemo odustati i ustuknuti pred lokalnim „šerifima“ i kabadahijama koji su, ne samo u ovoj regiji već i u cijeloj BIH zemlju doveli do ponora i propasti, kako ekonomskoj tako i moralnoj.

Saopštenje: Političke SDA kabadahije!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top