+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Demokratska fronta: Vrati pare Fadile!

Demokratska Fronta poziva federalnog premijera Novalić Fadila da vrati 150.000 KM državnih para koje je dao svom drugu, poslovnom partneru i savjetniku Zijadu Tvrtkoviću za otvaranje fantomskog ureda u Njemačkoj.

Kako su već objavili pojedini mediji, Vlada F BiH je svojom odlukom broj: 914/17 od 29.6.2017. odobrila isplatu sredstava na račun Privredne komore FBiH za sufinansiranje projekta Razvoj automobilske industrije u BiH, u iznosu od 150 hiljada km, a koju potpisuje “prijatelj” Novalić Fadil.

Vjerovatno bi sve prošlo nezapaženo da se nije oglasio predsjednik Privredne komore F BiH Marko Šantic, koji kaže:

“O zahtjevu za sufinansiranje projekta Razvoj automobilske industrije temeljem kojeg Vlada FBiH dodjeljuje sredstva Komori iz posebnog fonda kod Razvojne banke, u iznosu od 150 hiljada km,  NISAM BIO UPOZNAT  prije primitka odluke Vlade”.

Šantić dalje navodi da u Statutu Komore i Zakonu o komorama FBiH ne postoji uporište za osnivanje bilo kakvog biroa u inostranstvu. Stoga nije jasno na osnovu kojih je akata premijer Novalić odlučio da odobri 150 hiljada maraka za potrebe rada fiktivnog biroa u Frankfurtu.

Mišljenja smo da je generalno dobra ljudska osobina njegovanje i održavanje prijateljskih odnosa, uključujući i odnose izmedju Novalic Fadila i Tvrtkovic Zijada, s tim što se davanje 150.000 KM državnog novca za otvaranje neobjašnjivih i nepostojećih ureda svom “prijatelju” zove drugačije i  zalazi u oblast krivičnog zakonodavstva.

Zato, gospodine Novaliću, “prijatelju” Fadile, vrati 150.000 km ili nam barem objasni da griješimo i da te neosnovano, javno,  prozivamo!

Demokratska fronta: Vrati pare Fadile!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top