+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Saopštenje Demokratske fronte Brčko Distrikta

U lokalnim medijima i šire, pojavile su se vijesti o navodnom raspadu DF-a i kolektivnom napuštanju stranke. Problem šačice frustriranih kadrova s velikim aspiracijama u pomenutim medijima jednostrano je tretiran, gdje je samo jednoj strani dopušteno da govori, i to jezikom primitivizma i mržnje. Stoga smo dužni dati nekoliko pojašnjenja.

Demokratska fronta kao mlada stranka ni u Brčkom nije bila imuna od pogrešnih kadrovskih procjena, kada se vjerovalo “na riječ” ljudima kojima je “na poslužavniku” predano ono što ni izbliza nisu zaslužili. Pojedinci su izvršili svoju misiju, ostvarili ličnu korist, a sada demoniziraju stranku kojoj duguju sve i planski rade na njenom razbijanju.

Ostajući vjerni osnovnim principima stranke, radit ćemo na tome da u njoj bude mjesta samo za one koji će svijetla obraza izaći pred građane i potencijalne birače na izborima koji slijede, pa šta košta da košta. Počistit ćemo u vlastitom dvorištu i nastaviti saradnju sa svim strankama koje sa nama dijele slične programske ciljeve.

Saopštenje Demokratske fronte Brčko Distrikta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top