+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Reevidencija članstva i pripreme za unutarstranačke izbore

Poštovani građani Novog Sarajeva, cijenjene komšije,

U ovom trenutku od velike važnosti za zemlju i grad Sarajevo, Demokratska fronta Novo Sarajevo ovim putem želi da vam se lično obrati, jer nam je potrebna Vaša podrška.

Svjedoci smo dešavanja u državi Bosni i Hercegovini, Kantonu Sarajevo i Gradu Sarajevu. Koristeći se i nejedinstvom ljevice, ali i radnjama koje se nalaze i u krivičnim zakonima u BiH (žargonski poznatim kao “kupovina papaka“), te poklapajući sve poluge vlasti u kantonu, gradu i općinama, SDA provodi u djelo plan kompletne kontrole i upravljanja svim gradskim resursima i potencijalima, s ciljem ovladavanja pojedinih “stranačko-porodičnih krugova“, te dovođenja investitora koji su po mjeri čelnika SDA. Ovakvom politikom se mijenja u potpunosti slika našeg Sarajeva, onakvog kakvog smo znali i kakvog želimo, i urbanistički, i na svaki drugi način.

Pored svega navedenog, poteškoće u svakodnevnom životu osjećamo na svakom koraku. Svjedoci smo korupcije, nepotizma, nesposobnosti i otuđivanja imovine od onih koje su postavile pojedine stranke i koje to ne sprječavaju. Suočeni smo sa brojnim nepravilnostima i nepravdom na svim nivoima vlasti. Veliki je broj mladih ljudi, pa i onih koji već imaju zaposlenje, a koji napuštaju ovu zemlju jer smatraju da nemaju uvjeta za život dostojan čovjeka.

Demokratska fronta se od svog osnivanja nastojala suprotstaviti nepravilnostima u društvu i doprinijeti boljem životu svih građana. Svaki građanin je važan u ovome šta nam predstoji u narednom periodu, te Vam se direktno obraćamo i tražimo Vašu podršku. Potpuno smo svjesni i grešaka koje su napravljene i u našem radu i dosadašnjem djelovanju stranke. Pored svih turbulencija kroz koje stranka prolazi od Lokalnih izbora, “prebjega“ nekih izabranih vijećnika, izuzetan medijski i od nekih stranaka, prije svega SDA, pritisak na rad Demokratske fronte i omalovažavanje njenog značaja kao alternative vlasti koja nas sve skupa vodi u propast – raste povjerenje građana u nas i naš programski smjer. Poučeni greškama u pripremi Lokalnih izbora, pojačani su kriteriji kako za prijem u članstvo, tako i prilikom odabira čelnih ljudi koji će rukovoditi strankom u bazi. Općinsko povjereništvo Novog Sarajeva će u narednom periodu najozbiljnije raditi na komunikaciji sa članstvom, a koja je u dužem vremenskom periodu izostala, što smatramo najvećim uzrokom što izborni rezultati nisu bili dovoljno dobri.

S tim u vezi obavještavamo Vas da ćemo izvršiti ponovnu evidenciju članstva i onih koji podržavaju rad stranke Demokratske fronte na području općine Novo Sarajevo, što nam je neophodno kako bismo se upustili u borbu sa svim nepravilnostima koja nama – svim građanima, otežavaju život. U narednom periodu osnovni zadatak novoimenovanog povjereništva Demokratske fronte Novog Sarajeva je da, poštujući smjernice i instrukcije nadležnih organa Demokratske fronte, obezbjede uvjete za provođenje unutarstranačkih izbora koji bi uslijedili najkasnije tri mjeseca od uspostave povjereništva.

Pozivamo Vas da dođete u prostorije stranke u ul. Saliha Udžvarlića 10/I (u blizini “Klas centra“ i restorana “Velika bašta“), predložite svoje ideje, u periodu 10,00 – 18,00 sati radnim danom. Preporučite mladim osobama da se uključe u rad i podršku Demokratske fronte Novo Sarajevo, jer naš uspjeh u radu određuje i njihov bolji život.
Svoj doprinos možete dati kroz rad u stranci, svojim idejama, prijedlozima ili nam možete dati podršku. Samo aktivan pristup svih nas može dovesti do promjena nabolje.

Možete nas kontaktirati e-mailom na adresu: novosarajevo@fronta.ba
ili na telefon: +387 33 522 333.

Lijep pozdrav!

Reevidencija članstva i pripreme za unutarstranačke izbore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top