+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Goran Mačkić: Ivana M., tebi je moral fluidna kategorija

Nije prošlo ni par sati od deklarativnog, ispraznog saopštenja nepopularne Trojke o navodnoj podršci za implementaciju presude ESLJP u slučaju Kovačević, a već nam stiže, de facto, zvanično stajalište plasirano putem njihove polu-zvanične glasnogovornice.

Žetonjerka je puna do vrha, Facebook “naoštren”.

Ni najmanje nisam iznenađen bujicom ultrafašističkih stavova. To je muzika za uši Dragana Čovića.

Sad treba očekivati uključenje i ostatka duvačkog orkestra. Vjerujem da je nakon ovoga postalo i definitivno jasno da Trojka instaliranje u vlast plaća izmjenama izbornog zakona u korist HDZ. Ovim saopštenjem nam u suštini poručuju da je to gotova stvar.

Ne treba imati iluziju da će Marfi, Satler ili Šmit imati bitno drugačiji stav. Ono, deklarativna podrška neće izostati, ali Trojki je faktura isporučena. Cijena je cijepanje Bosne i Hercegovine po etno šavovima. 

Zato Ivana, poruka za tebe – uvijek je mentalno zdravije stajati uz čovjeka kojem je, kako pišeš, nacionalnost ili etnička pripadnost fluidna kategorija, a za razliku od tebe i gospode iz Trojke kojima je, kako reče vaša ministrica, MORAL fluidna kategorija.

P.S. Možeš računati na to da će Demokratska fronta do zadnjeg člana raditi i istrajati na implementaciji ove i svih drugih presuda.

Goran Mačkić: Ivana M., tebi je moral fluidna kategorija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top