DF-GS: Konkretnim rješenjima ćemo dobiti povjerenje sugrađana

Kandidati i kandidatkinje Koalicije “Demokratska fronta – Građanski savez” danas od 12 do 18 sati su na usluzi i razgovaraju sa sugrađanima na jednom od najfrkventnijih dijelova Novog Sarajeva.

Tranzitno područje u kojem se minutno smjenjuje desetine ljudi koji moraju obavljati svakodnevne rutniske poslove: odlazak do banke, po liječnička trebovanja u Zavod, redovno se prijaviti na biro, do Općine, u neki od tržnih centara u kupovinu itd.

Kao i uvijek, najviše se građani žale na nedostatak parking-prostora, pogotovo frekventnih na kojima bi se zadržali do 30 min., ali i na velike redove ispred Općine. Sugrađani kažu da im treba slobodan dan na poslu pa bi u Općini uradili najobičniju ovjeru.

Stav Koalicije DF-GS jeste da bi se ovaj problem svakodnevnog dugosatnog čekanja pred Općinom mogao brzo riješiti najjednostavnijim prebacivanjem određenih vrsta poslova na mjesne zajednice, onih Službi koje su u šalter-sali.

Kad bi se u svakoj MZ (koja je svakako produžena ruka Općini) mogli predati obrasci koji ne zahtijevaju pečaćenje, koji se šalju protokolom u različite Službe, znatno bi se smanjile gužve jer bi ostali samo oni koji trebaju ovjeriti dokumente. I cijelu šalter-salu podrediti tome, vjerujemo da ispred Općine ne bi bilo gužve, ni potencijalnog klastera.

Općinski kurir bi mogao svakodnevno dva puta obići 18 MZ, preuzeti predate dokumente i predati u Službe za koje su namijenjeni.

 
 
DF-GS: Konkretnim rješenjima ćemo dobiti povjerenje sugrađana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top