Gdje otići? Šta vidjeti?

Kada se spomene turizam u Novom Sarajevu, prva asocijacija je Vilsonovo šetalište kao glavno okupljalište Novosarajlija.

Sarajevo je 2019. godine posjetilo 665.489 turista, koji su ostvarili 1.446.534 noćenja. Koliko ih je bilo u Novom Sarajevu?

Zbog trenutnih dešavanja jasno je da je ova godina bila jako teška, te da, bez obzira na stanje sa epidemijom, u sljedećoj godini ćemo se morati jako potruditi da Općina Novo Sarajevo ima kontinuitet u obogaćivanju turističke ponude.

klix.ba

Započeti projekat ‘Park šume Hum’ mora biti revidiran i prilagođen situaciji, obogaćen sadržajima i koji će Općina posebno promovirati.

Kako veliki broj turista zanimaju dijelovi naše općine koji su bili linije razgraničenja tokom agresije na našu državu, tako bi Općina morala postaviti fotografije i informativne table na bosanskom i stranim jezicima koje bi informirale turiste o dešavanjima tokom agresije, životu građana u vrijeme opsade, a fotografije prikazale izgled tih dijelova općine za vrijeme agresije.

Komisija za nacionalne spomenike BiH

U saradnji sa Komisijama za nacionalne spomenike KS i BiH, promovirati nacionalne spomenike koji su na Listama nacionalnih spomenika (Arheološko područje – Debelo brdo, Spomen-park Vraca u Sarajevu, Sarajevo – Staro jevrejsko groblje i dr.).

Poštanska markica – Vilsonovo šetalište

Također, organizacijom pojedinih manifestacija međunarodnog ili regionalnog karaktera ili prihvatajući pokroviteljstvo istih i sličnih događaja, Općina će sigurno doprinijeti povećanju broja turista na području Novog Sarajeva.

Vijećnici Demokratske fronte će biti ti koji će sistemski i dugročno raditi na tome da promoviraju historijske, kulturne, sportske, vjerske i druge objekte od značaja za našu općinu.

Gdje otići? Šta vidjeti?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top