OO DF Novi Grad Sarajevo: Održana Svečana sjednica povodom 5. rođendana Demokratske fronte

Sinoć je u sali Općinskog vijeća Novi Grad Općinski odbor Demokratske fronte Novi Grad Sarajevo održao Svečanu sjednicu povodom pete godišnjice osnivanja Demokratske fronte.

Svečanoj sjednici je prisustvovao predsjednik stranke Željko Komšić, kao i brojni drugi zvaničnici DF-a.

Predsjednik Komšić je pozvao da se stane u zaštitu “običnog”, “malog”, a ipak najvažnijeg – bosanskohercegovačkog čovjeka. Istakao je da se mora raditi pošteno te da djelimično može razumjeti one koji su pod različitim pritiscima otišli iz Demokratske fronte.

“Imali smo priliku da se prodamo i to za velike pare. Može zvučati čudno, ali Bosnom i Hercegovinom prolaze brojni milioni. Bili smo u prilici i da prodamo interese Bosne i Hercegovine, ali nismo, i šta god da radili, interese ove zemlje ne smijemo izdati.”, poručio je Komšić.

Na sjednici su uručene zahvalnice Općinskog odbora Demokratske fronte Novi Grad Sarajevo za doprinos u afirmaciji i promociji Demokratske fronte, te za izuzetan doprinos u unapređenju djelovanja Općinskog odbora DF-a Novi Grad.

Zahvalnice je zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo Bibiji Kerli, i Jelici Žižić, predsjednici Mjesnog odbora Dobrinja C, uručio predsjednik Općinskog odbora DF-a Mirza Memišević.

On je u svom obraćanju istakao da je, uprkos brojnim turbulencijama, Demokratska fronta pokazala odlučnost da izađe iz lažne koalicije.

“Jedina smo stranka koja je to uradila i postojimo uprkos tome što govore da smo samo narandžasti balon koji će brzo pući, svjesni da je opći interes ispred pojedinačnog, svjesni svoje snage i svojih slabosti.”, kazao je Memišević.

OO DF Novi Grad Sarajevo: Održana Svečana sjednica povodom 5. rođendana Demokratske fronte

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top