+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

OO DF Novi Grad Sarajevo: Održana Svečana sjednica povodom 5. rođendana Demokratske fronte

Sinoć je u sali Općinskog vijeća Novi Grad Općinski odbor Demokratske fronte Novi Grad Sarajevo održao Svečanu sjednicu povodom pete godišnjice osnivanja Demokratske fronte.

Svečanoj sjednici je prisustvovao predsjednik stranke Željko Komšić, kao i brojni drugi zvaničnici DF-a.

Predsjednik Komšić je pozvao da se stane u zaštitu “običnog”, “malog”, a ipak najvažnijeg – bosanskohercegovačkog čovjeka. Istakao je da se mora raditi pošteno te da djelimično može razumjeti one koji su pod različitim pritiscima otišli iz Demokratske fronte.

“Imali smo priliku da se prodamo i to za velike pare. Može zvučati čudno, ali Bosnom i Hercegovinom prolaze brojni milioni. Bili smo u prilici i da prodamo interese Bosne i Hercegovine, ali nismo, i šta god da radili, interese ove zemlje ne smijemo izdati.”, poručio je Komšić.

Na sjednici su uručene zahvalnice Općinskog odbora Demokratske fronte Novi Grad Sarajevo za doprinos u afirmaciji i promociji Demokratske fronte, te za izuzetan doprinos u unapređenju djelovanja Općinskog odbora DF-a Novi Grad.

Zahvalnice je zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo Bibiji Kerli, i Jelici Žižić, predsjednici Mjesnog odbora Dobrinja C, uručio predsjednik Općinskog odbora DF-a Mirza Memišević.

On je u svom obraćanju istakao da je, uprkos brojnim turbulencijama, Demokratska fronta pokazala odlučnost da izađe iz lažne koalicije.

“Jedina smo stranka koja je to uradila i postojimo uprkos tome što govore da smo samo narandžasti balon koji će brzo pući, svjesni da je opći interes ispred pojedinačnog, svjesni svoje snage i svojih slabosti.”, kazao je Memišević.

OO DF Novi Grad Sarajevo: Održana Svečana sjednica povodom 5. rođendana Demokratske fronte

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top