+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Tražimo smjenu direktora “Lokoma” i pomoćnika načelnika

Demokratska fronta nije podržala izvještaj “Lokoma” za 2016. godinu i još tada je izrazila sumnju u dobro poslovanje ove firme. Osim toga, ne može se reći za jednu firmu da posluje pozitivno, a najveći dio novca joj je uplaćen iz Budžeta Općine Novi Grad Sarajevo.

Pozivamo načelnika Općine Novi Grad Sarajevo da pokrene smjenu direktora “Lokoma” i svojih pomoćnika koji čine skupštinu ovog preduzeća.

Kamo sreće da možemo nakon inih hapšenja bez presuda reći da je hapšenjem direktora “Lokoma” pravna držva profunkcionirala – istina je, izgleda, da je ovo nastavak obračuna u SDA. Zbog toga Demokratska fronta izražava sumnju u motive hapšenja.  Ne isključujući mogućnost da su krivična djela počinjena i da, možda, postoje i ozbiljniji razlozi za istragu, ne možemo da se otmemo utisku da je riječ o unutarstranačkom sukobu koji je nastavljen nakon smjene direktora Vodovoda Nezira Hadžića i njegovog angažiranja u administraciji ove Općine.

Naročito će to biti jasno ako ovako masovno hapšenje ne poluči i masovnim presudama. Bit će to još jedan dokaz da SDA ne preza od toga da koristi institucije države da se razračuna sa neistomišljenicima, čak i u vlastitim redovima.

U takvom okruženju, dokažu li se naše sumnje tačnim, poruka vlasti građanima i opoziciji nad kojima se trenira strogoća za kašnjenje plaćanja računa, i to često za uslugu koja ne zavrijeđuje biti naplaćena, jeste jasna: pazite kako nam se suprotstavljate, možda ste vi sljedeći!

Tražimo smjenu direktora “Lokoma” i pomoćnika načelnika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top