+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Hadžići su nam bitni koliko i sve druge općine u Kantonu

U petak, 26. januara, u posjeti OO DF Hadžići boravila je delegacija KO DF Sarajevo, predvođena predsjednikom Kantonalnog odbora Seadom Milavicom.

Bila je ovo prilika da se članovi KO upoznaju sa problemima sa kojima se susreću članovi OO Hadžići u svakodnevnom radu za dobrobit naših sugrađana.

Predsjednica OO Demokratske fronte Hadžići Mevlida Bandić informirala je goste o radu Kluba vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Hadžići.

“Klub vijećnica Demokratske fronte Hadžići trudio se da proteklu godinu djeluje u interesu građana općine Hadžići. U našim istupima i pitanjima trudili smo se da teritorijalno zastupimo sve dijelove općine Hadžići, a ne da se baziramo kao većina vijećnika na područje od Mostarskog raskršća do Zovika. Uprkos svim problemima koje smo imali, između ostalog ignoriranje općinskog načelnika i općinskih službi postojanje našeg Kluba, uspjeli smo isprovocirati reakciju. Kroz naše djelovanje u prethodnoj godini u Općinskom vijeću još jednom smo pokazali da su nam građani općine Hadžići na prvom mjestu” – rekla je Mevlida Bandić.

Što se tiče rada OO DF Hadžići, Bandić je istakla da imamo odličnu saradnu sa nevladinim sektorom, te da smo parlamentarni u savjetima mjesnih zajednica u Hadžićima.

,,Nismo slučajno Hadžiće odabrali da budu prvi koje će delegacija KO DF Sarajevo u 2018. da posjeti. Prije svega želimo vam reći da su nama i Hadžići bitni onoliko koliko i Centar, Stari Grad, ili bilo koja druga općina u Kantonu Sarajevo. Vi možda jeste udaljeni od grada, ali to nije razlog da se ne čuje i vaš glas te da se problemi Hadžićana ne čuju. Zato smo ovdje jer ste nam svi podjednako važni” – rekao je Sead Milavica, predsjednik KO Demokratske fronte Sarajevo.

Članovi Općinskog odbora Demokratske fronte Hadžići na kraju sastanka su se zahvalili delegaciji na posjeti, predsjedniku Milavici zaželjeli sretan rad u narednom periodu, te pozvali na češća druženja jer samo zajedno možemo doći do željenog cilja.

Hadžići su nam bitni koliko i sve druge općine u Kantonu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top