Saopćenje KO Demokratske fronte Sarajevo

Povodom informacija koje se pojavljuju među članstvom Demokratske fronte i građanstvom Kantona Sarajevo o vrbovanjima članova i izabranih vijećnika Demokratske fronte od drugih stranaka ljevice ili građanske provinijencije, a posebno od SDP-a BiH, Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo ističe sljedeće:

Kao što je poznato, Predsjednici Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije BiH, Željko Komšić i Nermin Nikšić su na zajedničkoj sjednici Glavnih odbora dvije stranke, održanoj početkom mjeseca septembra ove godine, potpisali Okvirni plan zajedničkog djelovanja za Opće izbore 2018. godine.

U ovom Planu se navodi da dvije stranke imaju zajedničku viziju Bosne i Hercegovine, koja se temelji na zajedničkom djelovanju na realizaciji zajedničkih vrijednosti i saradnji sa drugim političkim strankama, akademskom zajednicom i organizacijama civilnog društva.

Potpisivanjem ovog sporazuma na saradnju su pozvane i druge stranke koje baštine navedene vrijednosti, sindikati, predstavnici civilnog društva i akademske zajednice da se pridruže ovakvom zajedničkom djelovanju.

U navedenom planu je jasno naznačeno da će lokalne organizacije DF i SDP ostvarivati saradnju na lokalnom nivou s ciljem zalaganja za vrijednosti propisane Okvirnim planom zajedničkog djelovanja na lokalnom nivou.

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo ovim putem želi istaći da od stranaka ljevice, a pogotovo od SDP BiH, očekuje punu saradnju na ovom putu, koja će se temeljiti prevashodno na iskrenom odnosu, bez međusobnih političkih podjela, podmetanja i vrbovanja, a sve u cilju pobjede stranaka ljevice, bez obzira na broj ostvarenih glasova svake od njih pojedinačno, a u cilju realizacije programskih ciljeva i ideja koje ljevica baštini, i koje su sadržane u Okvirnom planu zajedničkog djelovanja. Bez ovakvog pristupa svih lijevo orijentiranih stranaka to neće biti moguće.

Saopćenje KO Demokratske fronte Sarajevo
  •   
  •   

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top