+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Općinski odbor Centar: Poklone u Centru će dobiti samo poslušni

Općinski odbor DF Centar obavještava građanke i građane na niz dešavanja u Općinskom vijeću, radu načelnika i općinskih službi:

Kraj svake godine je tradicionalno vrijeme blagdana i praznika u kojem se radujemo i priželjkujemo poklone sumirajući rezultate godine koja je iza nas. Drugu Novu godinu, od Lokalnih izbora 2016. godine, građanke i građani općine Centar nemaju nikakav razlog za radost i slavlje, kada su u pitanju promjene u lokalnoj zajednici.

Tako bismo, dragi sugrađani i sugrađanke, mogli dobiti ne jedan, već dva računa mjesečno za istu uslugu. Naime, načelniku je palo napamet da predloži osnivanje novog komunalnog preduzeća u općini koje bi vršilo komunalne poslove (upravljanje parkingom /naplatom, čišćenje, održavanje nepokretne imovine općine Centar, te preuzimanje vodovoda na lokalitetu Nahorevo i sl.). Sve bi to bilo super da je usvojen Zakon o lokalnoj samoupravi i da je Kanton Sarajevo nadležnosti prebacio na Općine, ovako je još jedan od pokušaja zamotavanja i uhljebljivanja kadrova po mjeri vlasti, naravno na teret budžeta.

Slična stvar je i sa stanovima koji su bili vlasništvo Općine, pa prodavani budzašto, mimo javnih rasprava, i sada sudski oduzeti jer su stanari stekli stanarska prava. Na taj način je protraćena općinska imovina, a načelnik sve breme krivice pokušava staviti na teret Općinskog vijeća.

Istog onog vijeća čija snaga i većina ovise o samo jednoj ruci i koje bez ikakvih problema krši Poslovnik o radu usvajajući Dnevni red kako oni žele. Mi iz Demokratske fronte smo tu da vam ukazujemo na ovakve stvari, jer i pored tehničkih uvjeta koje postoje načelnik ne želi da omogući videoprenos sjednica Općinskog vijeća.

Ostaje pitanje – zašto još uvijek nije izvršena primopredaja dužnosti prijašnjeg načelnika Dž. B. sadašnjem? Čega se plaše?

Demokratska fronta je svojim radom i djelovanjem u Općinskom vijeću dosada pokazala da je principijelna, ali konstruktivna opozicija. Svojim inicijativama, pitanjima i drugim pravno-legalnim sredstvima uvijek smo bili na usluzi i u borbi za sve građanke i građane naše općine. Taj put nastavljamo još snažnije i odlučnije sa nadom da ćete to prepoznati i priključiti nam se, da stvari koje su gore napisane postanu samo prošlost. Jer novaca i mogućnosti u Općini ima, samo što ga trenutno, kao što se dijele pokloni pred praznike, dijele onima koji su njih “slušali” i bili im “dobri” tokom godine.

Općinski odbor Centar: Poklone u Centru će dobiti samo poslušni

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top