+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Ako laže Fronta, ne lažu fotografije

Stanovnici hadžičkih naselja Tarčin, Japalaci i Budmolići ječer su se od ranih jutarnjih sati borili sa vodenom stihijom koja je prijetila da poplavi njihove domove. U naselju Japalaci, koje se nalazi nizvodno rijekom Mehina luka, jedna porodica je evakuirana. Vesna Domuz, članica Predsjedništva kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo, jučer tokom cijelog prijepodneva bila je na područjima pogođenim ovom nesrećom i stavila se na raspolaganje građanima ovih naselja.

„Porazna je činjenica da ovom stanovništvu koje se bori od ranih jutarnjih sati sa ovom prirodnom nesrećom, osim hrabrih vatrogasaca dobrovoljaca iz Tarčina, niko ne pomaže. Evo, ja sam na ovom području već nekoliko sati, a vidjela sam samo jedno vozilo Civilne zaštite. Heroji ove nesreće su vatrogasci dobrovoljne jedinice Tarčin. Jutros kada sam krenula prema ovim, slobodno ću reći unesrećenim ljudima, očekivala sam na terenu načelnika i vijećnike sa ovog područja. Nisam očekivala da uzmu lopate, nego da se stave na raspolaganje građanima ukoliko im treba bilo šta pomoći, međutim oni su jutros oko 8 sati otputovali za Tursku. I za manje stvari se otkazuju dogovoreni protokoli.“ – rekla je jučer gospođa Domuz

„Svjesna sam da se ne može utjecati na klimu, na vrijeme, ali se mogu donijeti rješenja koja će da zaštiti građane. Svi mi znamo doći po glasove ovdje, a općina nam se svodi od Mostarskog raskršća do Zovika, ostalo svjesno ili ne zaboravljamo. Stvarno je sramota da građane prepustimo same sebi u ovakvim ekstremnim uvjetima“ – dodala je Domuz.

U poslijepodnevnim satima na režimskim medijima poplavama na području općine Hadžići je dato prostora tek toliko da su samo spomenute, a urednik facebook-stranice Demokratske fronte Hadžići optužen je da spinuje vijesti zarad ubiranja jeftinih političkih poena.

Dragi sugrađani, vjerujte svojim očima, jer ako laže Fronta, ne lažu fotografije sa terena.

 

Ako laže Fronta, ne lažu fotografije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top