+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Demokratska fronta: Država BiH na koljenima

Na početku ovog saopštenja citiraćemo upravo objavljenu vijest, koja (a nije prva) govori o kontinuiranom udaru na sve državne institucije BiH. Što je najgore u svemu, pečat na taj svojevrsni udar na sve što nosi prefiks BH daje jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma i naš prvi susjed – Republika Hrvatska!

U spomeutoj vijesti se, uz ostalo kaže:

„U opštini Brod na sjeveru Bosne i Hercegovine potpisan je Protokol o saradnji na realizaciji projekta Snabdijevanje prirodnim gasom krajnjeg kupca – Rafinerija nafte Brod”.

Sporazum su potpisali ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić i ministar zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske Tomislav Ćorić.

Posjeti opštini Brod i potpisivanju sporazuma prisustvovala je i Željka Cvijanović, premijerka RS-a, kao i Srebrenka Golić, potpredsjednica Vlade RS i ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju te Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica.

Đokić je tokom obraćanja okupljenim novinarima kazao da će rafinerija riješiti veliki problem spajanjem na hrvatski gasovod.

“To će u tehnološkom smislu biti značajno za rafineriju i stvorit će adekvatne uslove za životnu sredinu”, izjavio je Đokić.

“Zajedno sa ministarstvom zaštite okoliša i energetike Hrvatske realizujemo projekat, uz snažnu podršku Vlade Hrvatske i RS-a. Razmatrali smo protokol koji je potpisan i prihvaćen od Vlade RS i Hrvatske”, kazao je. (završen citat)

Pametnom – dosta, a ovim drugima džaba je iz dana u dan ponavljati – na sceni je rušenje cjelovite Bosne i Hercegovine! Gdje je, u ovom današnjem entitetsko – državnom dilu, država BiH, njeno nadležno ministarstvo i ministar, da ne kažemo gdje je u svemu ovome i kakav je stav predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića?

Na prvi pogled izgleda kao „pravljenje računa bez krčmara“, što na neki način i predstavlja ovaj današnji događaj. Nažalost, i u ovom slučaju, stvari su dobro izvagane, dogovrene na nivou Republika Hrvatska – entitet RS, uz podršku retrogradnih snaga iz HDZ-a BiH i ne samo njih. Ako šutnja znači odobravanje, onda ćemo tako shvatiti odsustvo bilo kakve reakcije sa nivoa države BiH. Ili su bili zauzeti beskonačnim slaganjem kadrovskih kockica u svom pašaluku ili kneževini, pa ih mnogo i ne brine šta se mimo njihovih atara dešava. Ili će se možda neko i oglasiti. Pozivamo ih da to odmah učine!

Demokratska fronta: Država BiH na koljenima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top