SDP i DF podnijeli krivičnu prijavu protiv pravobranilaca Općine Ilidža

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Demokratska fronta (DF) BiH podnijeli su krivičnu prijavu protiv pravobranilaca Općine Ilidža.

Te dvije stranke danas u saopćenju podsjećaju da su “javnosti ukazali da je nezakonito izgrađen parking u koritu rijeke Željeznice na Ilidži”, te najavljuju da će iskoristiti legitimna i legalna sredstva kako bi se taj čin općinskih vlasti adekvatno sankcionirao.

– Shvativši da i nakon pet mjeseci općinski pravobranioc neće reagovati na zahtjev klubova vijećnika SDP-a BiH i DF-a BiH da provjeri zakonitost postupka u izgradnji parkinga, odlučili smo se da protiv istog podnesemo krivičnu prijavu. Smatramo da je zbog propuštanja dužnosti nadzora i nesavjesnog postupanja, općinski pravobranioc nanio materijalnu štetu Općini Ilidža u iznosu od 10.000 KM.

Samovoljna odluka načelnika Općine Ilidža Senaida Memića o izgradnji parkinga na pomenutoj lokaciji je kulminacija krajnje sumnjivih odluka i radnji u njegovoj izvedbi i njegove SDA. Shodno tome, SDP-u BiH i DF-u BiH nije ništa drugo preostalo nego da zaštite opće dobro podnošenjem krivične prijave protiv općinskog pravobranilaca kojem je to također imperativ – navodi se u saopćenju SDP-a i DF-a.

SDP i DF podnijeli krivičnu prijavu protiv pravobranilaca Općine Ilidža

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top