+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Komšić o Čovićevom govoru u UN-u: “Dio govora o Izbornom zakonu zvučao je infantilno”!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović obratio se u srijedu učesnicima generalne debate 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku, a nakon poruka o tome kako Bosna i Hercegovina podržava mir i prosperitet u svijetu, rekao je i to kako sa zabrinutošću želi skrenuti pozornost kako u ovom trenutku Bosna i Hercegovina prolazi kroz razdoblje značajnih iskušenja.

„Duboko sam uvjeren kako jedan konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini ne može biti ni sretan ni prosperitetan ako to nisu i ostala dva konstitutivna naroda i svi naši žitelji. U tom smislu smatram da mi, unutar Bosne i Hercegovine, moramo uraditi nužan iskorak te do kraja ove godine usvojiti izmjene izbornog zakonodavstva, a u skladu sa Odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine“, rekao je Čović.

Željko Komšić kaže kako je slušao Čovićev govor, te da misli kako u cijelom govoru ima dijelova koji su, blago rečeno, “trapavo postavljeni i izneseni”.

„I kada sam se ponadao da će govor završiti sa temama koje priliče govornici Generalne skupštine UN-a, bez obzira kako su postavljene i iznesene, uslijedilo je ono što svakako ne priliči toj govornici i mjestu – plasiranje unutrašnje teme i priče oko izmjena Izbornog zakona kao stava HDZ-a a ne stava države“, rekao je Komšić.

„Prvo, ta priča u UN-u nikoga ne interesuje pa je, samim tim, smiješna na tom mjestu. Drugo, kada se cijeli svijet pita hoće li biti nuklearnog rata, iznošenje stavova tamo nekog HDZ-a iz BIH, za govornicom UN-a koji zvuči kao moljakanje da ga se shvati i pomogne Čoviću da se to desi, zvučalo je, da izvinite, i infantilno! Ja se samo nadam da za ovakav govor nisu dali saglasnost i druga dva člana Predsjedništva BiH. Jer ako jesu, onda nam samo dragi Bog može pomoći sa njima trojicom!“, zaključio je Komšić.

Slobodna Bosna

Komšić o Čovićevom govoru u UN-u: “Dio govora o Izbornom zakonu zvučao je infantilno”!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top