+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Demokratska fronta Kiseljak: Premijer Konaković u potrazi za izvorištima pitke vode u Kiseljaku

Dana 15.09.2017. godine u Kiseljaku je održan sastanak predstavnika Islamske zajednice i političkog života bošnjačkog naroda, kako bi se razgovaralo na temu dugogodišnjih problema sa kojim se susreće bošnjačka populacija na području ove općine.

Pošto je  sastanak organizovan na inicijativu Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, čudnovato  je i apsurdno da na ovaj sastanak svjesno ili nesvjesno budu pozvani samo predstavnici SDA stranke, kao da u drugim političkim organizacijama nema predstavnika koji zastupaju interese Bošnjaka ili su u Medžlisu Islamske zajednice.

Očito da su organizatori ovog skupa smatrali da su jedini i pravi zastupnici bošnjačkog naroda samo predstavnici iz SDA stranke. Analogno tome se može zaključiti da se ovdje radi o klasičnoj političkoj kampanji SDA stranke, čiji cilj nije rješavanje problema sa kojima se susreću građani općine Kiseljak, već im je cilj da aktueliziraju te probleme kako bi se uzburkala javnost sve do oktobra 2018. gdine. A nakon toga –zatišje, kao i do sada. Svi problemi koji bole predstavnike bošnjačke populacije općine Kiseljak ostaće isti!

Naš lijepi bosanski gradić Kiseljak (nadamo se da svojim dolaskom neće i ovdje donijeti restrikcije vode) je posjetio 15.09.2017. godine i premijer Kantona Sarajevo gospodin Elmedin Konaković, koji je također bio prisutan na gore pomenutom sastanku.

Nakon završenog sastanka i prikupljenih informacija o gorućim problemima na području općine Kiseljak, gospodin Konaković  se oglasio na svome facebook profilu, gdje je prezentirao dugogodišnje probleme koji su prisutni na području općine Kiseljak, ali nije prezentirao niti jedan konstruktivan prijedlog kako rješiti neki od navedenih problema, već se bavio isključivo huškačkom retorikom, koja dalje produbljuje tenzije na štetu građana općine Kiseljak.

Gospodine Konakoviću, probosanske snage se bore i borit će se za jednakost i ravnopravnost svih građana na području BiH, već smo dokazali svojim djelovanjem da nas ne zanimaju pozicije, fotelje i benificije. Konkretno ste pomenuli primjer problema školstva na području općine Kiseljak. Kada je bila na OV Kiseljak tačka dnevnog reda dodjela škola na korištenje, vijećnici SDA su bili suzdržani, dok su ruke ZA probosanskih snaga doprinjele da se realizuje odluka o dodjeli škola na korištenje. Naravno, u suprotnom se takva odluka ne bi mogla donijeti.

Zdrav razum ne može pojmiti da neko bude sudržan kada se radi o ovoj tački dnevnog reda, ali eto po Vama probosanske snage interesuju samo pozicije, fotelje i beneficije, dok suzdržanost vijećnika SDA u konkretnoj situaciji je po Vama možda i konstruktivna stvar.

Premijeru Konakoviću, nemojte tako često konačiti u Kiseljaku, posvetite se rješavanju nagomilanih problema na području Kantona Sarajevo, a egzistencijalne su prirode za građane, kao što je npr. vodosnabdjevanje glavnog grada BiH, koji u 21. stoljeću ima restrikcije vode, a nalazi se u idealnim prirodnim uvjetima.

Demokratska fronta Kiseljak: Premijer Konaković u potrazi za izvorištima pitke vode u Kiseljaku

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top