+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Odbor za pitanja mladih: Umjesto GRAS-ove, jednosmjerna karta za odlazak!?

Foto: klix.ba

Ima li igdje Vlade na svijetu koja firmu u čijem je vlasništvu spašava, ako se spašavanjem to može zvati, na račun džepova studenata!? Inovativna Vlada Kantona Sarajevo smatra da je opravdano uslovljavati upis studenata na Univerzitet u Sarajevu sa kupovinom GRAS-ove godišnje iskaznice. Umjesto da razmišljaju kako podstaći veći upis na UNSA, koji je ove godine gori nego ikad, oni studente izlažu dodatnom trošku, a pri tom ne dozovoljavaju studentima izbor prevoznika ili prevoznog sredstva kojim dolaze na fakultet. Je li to način da nas zadržite u zemlji?

Javno pozivamo da nam ministar Kazazović, koji je i ministar mladih, da samo jedan dobar razlog, osim patriotizma, da svoju budućnost vidimo u ovom gradu. Da planiramo budućnost bez vode? Budućnost sa neadekvatnim obrazovanjem? Budućnost bez zdravstva i sigurnosti? Budućnost bez posla? Jeste li svjesni, ministre, da će, ako ovako nastavite, Sarajevo ostati grad staraca, pa možda i bez stanovnika!? Ostat će samo oni koje SDA zapošljava u ZZO KS i sličnim ustanovama kojima suvereno vladate.

Pozivamo SPUS da siđe sa krila ili bolje rečeno mindera Elmedina Dine Konakovića i drugih „zelenih dahija“ i jasno se usprotivi ovakvom „sjevernokorejskom“ prijedlogu ministra Fiše. Umjesto „ašikovanja“ sa nesposobnom Vladom, pozivamo SPUS da se napokon počne baviti problemima studenata kojih ima na pretek, a predlažemo im da počnu sa već pomenutim prijedlogom ministra Fiše, nastave sa cijenama upisa na fakultet i uslovima studiranja na UNSA…

Nadamo se da sad naši vršnjaci koji nikad ne izlaze na izbore jer žive u etnokratskoj zabludi: „Ništa moj glas ne može promijeniti“ – shvataju kakvu grešku prave i da će takvu grešku ispraviti na idućim izborima. Imamo priliku otjerati “inovativnu, stručnu i reformsku gospodu” iz udobnih fotelja vlasti u potpuni politički zaborav.

Za sve studente koji ne žele svoje nezadovoljstvo i neodobravanje ostaviti samo za facebook statuse ili izbore – pozivamo ih da zajedno sa nama izađu na ulice i budu glas promjene.

Odbor za pitanja mladih: Umjesto GRAS-ove, jednosmjerna karta za odlazak!?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top