+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

DF-GS Novo Sarajevo: Uz ritam muzike nije ni hladno

Kako je danas bilo jako hladno, te kako se epidemiološka situacija u Sarajevu pogoršava, tako danas na ulici i nije bilo prolaznika koliko je bilo prethodnih dana.

Danas nam je u goste došla Lana Velić, kolegica iz Općinske organizacije Novi Grad, inače aktuelna vijećnica DF-a u Općinskom vijeću Novi Grad i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Glavna tema nam je bila negativna kampanja koja nas prati sve vrijeme, a koja je kulminirala sa objavljivanjem spota naših mladih simpatizera iz MK Records. Maliciozni naslov na vijest iz kojeg površni čitaoci naslova zaključuju da smo mladima rekli da su lijeni pa zato ne rade, a ne da su lijeni izići na izbore (‘Kažeš država je loša niko nema posla, to je zato jer si lijen, ustani promijeni svijet’, što novinar kasnije navodi u tekstu, ali namjerno izostavlja u naslovu), i botovi koji se kače po partijskim naredbama govore da strah od Koalicije DF-GS ne jenjava.

A mi smo, uz zvuke pjesme, lakše završili i današnje predizborne aktivnosti, jer TIM stvara pjesmu, videospot, ali i krupnije stvari. Skupovi pojedinaca čiji su glasnogovornici anonimusi u komentarima sakriveni iza monitora mogu samo lajat’ u komentarima.

A Slavko Štimac je davno rekao…

DF-GS Novo Sarajevo: Uz ritam muzike nije ni hladno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top