+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Elzana Hadžigrahić: Naša općina je centar maloprivrednog, trgovačkog, a i univerzitetskog zbivanja

Iz biografije: Rođena u Bijelom Polju u Crnoj Gori 1974. god. Tehničarka elektronike i telekomunikacija. Bavi se privatnim biznisom. Majka dvoje djece.

“Kuća se gradi od dobrog temelja“, a upravo je to razlog moje kandidature. Želja da doprinesem boljem životu moje, ali i sve druge djece, brinući se za njihovu budućnost.

Temelj čini naša općina, mjesna zajednica i komšiluk. Razlog za javnim isticanjem svoje kandidature jeste zahvaljujući svakodnevnim razgovorima sa velikim brojem sugrađana i komšija, koji poboljšanje svoje živote sredine vide kroz prioritet u utopljavanju zgrada i kuća. Znači da su to i moji prioriteti ako su volja građana: aktivnosti obnove fasada i krovova u smislu termoenergetske efikasnosti. Utopljavanjem se mogu postići tri cilja: 1. manje se troši energenata – ekonomično gledano; 2. manje se zagađuje zrak, a svi znamo u kakvom zimskomSarajevu živimo; 3. toplije i ljepse zgrade i naselja u kojim živimo.

Problem kojem se, također, trebamo posvetiti je deratizacija i dezinsekcija objekata i otvorenih površina. Stvar treba rješavati sistemski, u saradnji sa drugim općinama i pokušati riješiti dugogodišnji problem koji se tiče svih nas. Svi znamo kako Miljacka u ljetnim danima miriše! Zato predlažem da se ugrade filteri-pročišćivači za našu ubuduće čistu Miljacku. Bitno je i ujediniti ingerencije za održavanje zelenih površina. Novo Sarajevo je centar grada Sarajeva jednako udaljen od Ilidže i od Bašćaršije.

Za kraj: Naša općina je centar maloprivrednog, trgovačkog, a i univerzitetskog zbivanja. Imamo dobru infrastrukturu koju treba obnavljati i proširivati. Svi mi želimo živjeti u urbanoj, civiliziranoj metropoli, što Sarajevo kao glavni grad zaslužuje!

Elzana Hadžigrahić: Naša općina je centar maloprivrednog, trgovačkog, a i univerzitetskog zbivanja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top