+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Sabaheta Osmanović: dobra supruga, uzorna majka, žena velikog srca

Iz biografije: Rođena 1965. godine u Sokocu, diplomirala na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu. Dugogodišnje iskustvo u privatnom sektoru na rukovodećem mjestu. Govori engleski jezik, vlada informatičko-tehnološkim vještinama. Udata, majka dvoje djece. Kandidatkinja za Skupštinu Kantona 2018. godine. Trenutno članica MO Velešići, Pofalići i Željeznička.

Demokratskoj fronti se pridružila 2013. godine nošena željom za promjene i bolje sutra za sve nas. To se učlanjenje poklapa sa statusom “nane“ dvije slatke unučice, te brige za njihovo odrastanje i sretnu budućnost.

Pozitivne promjene, stvaranje dobrog ambijenta za unapređenje života svakog pojedinca i ljepšeg “sutra“ naše općine, grada, države, našoj omladini i svima nama su krajnji cilj jer je njen radni vijek obilježen izrekom “rad i samo rad“. Započela je kao mlada poduzetnica do uglednog rukovodioca iskrenim radom, permanentnim učenjem i usavršavanjem.

Ne može da se ne spomene da je bila na prvim linijama, srčano, humanim djelima je tada, kao što to radi danas, pomagala i bila korisna učesnica.

Statusom vjećnice će javno govoriti o diskriminaciji i nasilju nad ženama, kako pomoći i zaštititi ih, ali i zalagati se za besplatan boravak djece u vrtićima te besplatnu užinu za sve učenike u školama. Smatra da se uz malo zajedničkog truda mogu pravilno raspodjeliti finansijska sredstava izdvojena za službena putovanja, skupe automobile, visoke plaće i ostale bespotrebne troškove.

Zalagat će se u institucijama sistema da samohrane majke dobiju posao i lično se angažovati da se uključuju u rad organizacija za brigu o djeci, njihovom fizičkom, psihičkom zdravlju i redovnom školovanju. Stvoriti pogodnije uvjete za liječenje i lijekove za takvu djecu i njihove porodice. Organizovati stručna predavanja za majke i po mogućnosti redovan obilazak takvih porodica.

Vjeruje da se zajedničknim zalaganjem može doprinijeti da djeca što manje provode vrijeme na mobitelu ili laptopu, a da to vrijeme treniraju, plivaju, vježbaju, crtaju, pjevaju, uče strane jezike bar 2-3 puta sedmično bez naknada u sportskim društvima i drugim udruženjima. Brojni talenti za sport, muziku i druge aktivnost ostaju neotkriveni zbog nedostatka finansijskih sredstava.

“Učinit ću povoljan ambijent za povremeno druženje sa samohranim majkama, angažovati predavače struke (ljekare, pedagoge, socijalne radnike), organizovati dopunsku nastavu za njihovu djecu, druženja i druge oblike pomoći. Trudit ću se srcem i dušom ulažići sve svoje umne, moralne i ljudske resurse da opravdam vaše glasačko opredjeljenje i za taj angažman i uspjeh dobijem ocjenu 5+, riječi su Sabahete Osmanović, koja obećava da će promovisati: MIR, SREĆU I BLAGOSTANJE, ZDRAVLJE.

Sabaheta Osmanović: dobra supruga, uzorna majka, žena velikog srca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top