+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

DF-GS: Svi mi vidimo rupe, ima li koja da se zakrpi?!

Danas su kandidati Koalicije DF-GS razgovarali sa sugrađanima na najprometnijoj novosarajevskoj raskrsnici – križanju ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića, poveznici Grbavice i Pofalića.

Tim putem prolazi gradski autobus Drvenija – Pofalići, na čiji red vožnje se najčešće žale stanovnici ovog područja. Iako je to nadležnost Ministarstva saobraćaja KS, Općina može dosta poboljšati uvjete i sigurnost putnika novosarajevskih područja.

Kandidatima DF-GS za OVNS koji su danas razgovarali sa stanovnicima ovog područja, sugrađani su istakli brojne probleme. Kao najveći navode prometnicu kojom se kreće gradski prijevoz, ali i druge ulice. Svjedoci smo različitih videouradaka kojim se ukazuje na te probleme, ali rješenje niko ne nudi. Ukazati na problem, bez da se istraži na koji se način iz budžeta može “povući“ novac za tu sanaciju, nije dosljedno.

„Svi mi vidimo rupe, ne traba nam neko da se na taj način promovira jer je kao ukazao da ljudi hodaju po rupama u kojima se može plivati“.

Nadalje, kao i u Velešićima, ruševni objekti predstavljaju poseban problem. Privatno su vlasništvo pa Općina mora posebno kontaktirati vlasnike i tražiti dozvole za ulazak u taj posjed. Izuzev ako je u nekom slučaju opasno po građane. Međutim, i za to ime adekvatno rješenje. Kandidati DF-GS sa ovog područja pripremili su poseban Plan djelovanja o kojem ćete čitati tokom i nakon kampanje.

Građani koji su jesenji dan odlučili iskoristiti za šetnju Vilsonovim imali su konkretne prijedloge kako bi se ta najveća pozornica mogla iskoristiti za dobrobit i promociju Novog Sarajeva.

Međutim, i Vilsonovo šetalište je jedna od lokacija koje bi trebalo staviti pod videonadzor, kao i sva igrališta i parkove koje često koriste osobe kojima oni nisu namijenjeni, jer smo svjedoci čestih napada na građane, ili oštećenja mobilijara/devastacije javnih površina.

DF-GS: Svi mi vidimo rupe, ima li koja da se zakrpi?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top