+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

OP DF NS: Pripremljene dvije inicijative za narednu sjednicu Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Dana 28. jula na sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo vijećnik Demokratske fronte podnijet će dvije inicijative.

Prva inicijativa jeste da se nadležnim službama uputi hitan dopis da se izvrši provjera svih nosivih zidova u svim individualnim jednicama stanovanja u višespratnim objektima.

Naime, u neboderima u ulici Azize Šaćirbegović br. 12 i br. 16 stanari su uočili izbacivanje dijelova betonskih zidova prilikom renoviranja stanova. To nije neuobičajena praksa i sada je upitno kakva je trenutna statika u zgradama, ukoliko su vršene intervencije na nosivim betonskim zidovima.

Smatramo da je potrebno izvršiti hitan obilazak svih stanova, prevashodno u svim zgradama koja imaju preko 4 sprata, jer ukoliko je došlo do narušavanja statike zgrada, jači zemljotres, a ispod jačine na koju su zgrade atestirane, mogao bi prouzrokovati katastrofalne posljedice.

Druga inicijativa se odnosi na lokaciju sa porušenim i devastiranim objektima na području naselja Pofalići, ulica Hamdije Čemerlića br. 31-32.

Na spomenutoj lokaciji (u sastavu kompleksa Studentski kampus), još od agresije na BiH nalazi se djelimično porušen građevinski objekat koji se i dalje kontinuirano urušava. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se dječije igralište, parking za motorna vozila, te pješačka staza, što predstavlja opasnost za građane. Također, potencijalno predstavlja opasnost od pojave zaraznih bolesti usljed prisustva glodara i pasa lutalica.

OP DF NS: Pripremljene dvije inicijative za narednu sjednicu Općinskog vijeća Novo Sarajevo

One thought on “OP DF NS: Pripremljene dvije inicijative za narednu sjednicu Općinskog vijeća Novo Sarajevo

  1. I Vi kao i Koldžo se brinete za Pofaliće, Velešiće i Trg, a Hrasno neka vene. Dvije incijative sam predložio i ništa, zato ču predložiti sugrađanima da traže nekog ko če bar nešto uraditi za Hrasno brdo. Lp

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top