+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Nelegitimna i nelegalna mostarizacija Bosne i Hercegovine

Vijećnik DF-a Mirza Memišević osvrnuo se na mogućnost neodržavanja zakazanih lokalnih izbora. Njegov stav prenosimo u cjelosti.

“Šampioni europskih integracija” ustvari su šampioni opstrukcije i nelegitimne političke borbe. Spremni su blokirati, grad, entitet i državu i suspendovati održavanje izbora jer su izgubili uporište u CIK-u. Kada ih se pobijedi po pravilima koja su im prihvatljiva samo kada oni pobjeđuju optužuju za nelegitimnost koju oni imaju dvostruko, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Najlegitmniji među konstitutivnim!

Samo nevladina organizacija HNS zna ko ima legitimitet i koliko pravih Hrvata je glasalo za izrabljivača zatvorenika ratnog logora, a koliko za zlatnog ljiljana. Kada mu se u bitci u koju nisu htjele ili smjele ući druge sarajevske partije izmakla poluga odlučivanja u CIK-u Čović je odlučio da nikada više ne bude izbora dok se pravila ne prilagode njemu. Svjestan da nema više svoje i Dodikove ljude u CIK-u opstruira sve što može voditi do izražavanja volje građana na iborima jer ovakav sastav CIK-a neće slušati njegove želje zbog kojih i danas imamo staru Vladu FBiH. Upravo njegov i Dodikov stari sastav CIK-a Čoviću su dali prevlast u Domu naroda Federacije. Odatle tolika ljutnja zbog promjena u CIK-u. Novi sastav neće ispunjavati Čovićeve želje. To je jedan od razloga za ulazak DF-a u vlast, plastičan primjer političke borbe u kojoj se oduzimaju poluge moći šampionima opstrukcije i nedomoljublja.

Navijanje na tribinama može biti zanimljivo, ali ni izbilza kao igranje utakmice!

Nelegitimna i nelegalna mostarizacija Bosne i Hercegovine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top