+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Pokrenute aktivnosti Općinske organizacije DF Novo Sarajevo u svrhu priprema za lokalne izbore 2020. godine

Na osnovu odluke Kantonalnog odbora Demokratske fronte Kantona Sarajevo uvedeno je Povjereništvo u općinskoj organizaciji Novo Sarajevo.

Za predsjednika je imenovan Senad Kapo.

Paralelno sa popunjavanjem Općinskog povjereništva DF Novo Sarajevo, izvršena je reevidencija članstva, te napravljen i privremeni Program rada.

Vodeći postupak reevidencije članstva uočen je trend sve veće zainteresiranosti članstva za uključenje u aktivan rad općinske organizacije, a posebno na osnovu rada i politike Demokratske fronte koja se provodi na državnom, federalnom i kantonalnom nivou, sa naglaskom na državnički i patriotski pristup predsjednika Željka Komšića u borbi sa snagama koje vrše udare svake vrste na Bosnu i Hercegovinu.

Novoizabrani predsjednik Povjereništva općinske organizacije DF Novo Sarajevo Senad Kapo, u svom prvom obraćanju članstvu i građanima ističe sljedeće:

“Osnovni zadatak Povjereništvu je provođenje izbora unutar Općinske organizacije, ali kako su lokalni izbori naredne godine, morat ćemo stvoriti i određene preduvjete da članovi koji budu izabrani u Općinski odbor mogu nastaviti predizborne aktivnosti. Programom rada je predviđeno ukrupnjavanje mjesnih organizacija u kojim bi bilo objedinjeno od dvije do pet dosadašnjih mjesnih organizacija, formiranje koordinacionih tijela koja će biti dvosmjerna spona između članstva na terenu i Općinske organizacije, a osnovna djelatnost svih članova će biti izrada inicijativa prema našim vijećnicima i zastupnicima u Općinskom vijeću i Skupštini Kantona Sarajevo.”, rekao je Senad Kapo, predsjednik Općinskog povjereništva.

Prvenstveni zadatak ovog Povjereništva i budućeg Općinskog odbora jeste da vrati povjerenje građana u Demokratsku frontu”, rekao je Kapo.

“U predizborno vrijeme kancelarije stranaka su uglavnom pune i tada su svi zainteresirani da se ‘aktiviraju i pomognu’. I taj aktivizam traje ili do kreiranja izbornih listi kada se ne bude zadovoljno rednim brojem na njoj ili nakon ostvarenja zacrtanih ciljeva mjerljivih pozicijama i konvertibilnim markama.

To je periodično-dvogodišnji ciklus o kojem sam uglavnom slušao priče jer nikad nisam bio aktivan u politici u smislu upravljanja procesima unutar stranke. Aktivirao sam se za prošle izbore da svojim sposobnostima pomognem pametnijim od mene da dođu na mjesta gdje mogu učiniti nešto da se zaustavi ovo beznađe u koje sve dublje tonemo.

Sada sam kao prioritet sebi zadao da do provođenja unutarstranačkih izbora pronađem ljude koji će zaslužiti da se nađu u Općinskom odboru, prevashodno svojim poštenjem i dostojanstvom, jer mi se čini da pametnih ima mnogo, a da smo u vremenu koje je iza nas bili u deficitu sa poštenim. A vjerujte da još uvijek ima takvih, no problem je što oni ne mogu vidjeti sebe u poziciji da se ‘bave politikom’. Galamit će na likove po televizijama kada idu direktni prenosi cirkusa iz raznih skupštinskih sala, galamit će velikim slovima u statusima po društvenim mrežama, ali kad im ponudiš da uzmu ‘krampu i lopatu’ i u ovo krenu da nešto daju ovom društvu, da kroz svoj angažman urede dijelove sistema koji se tiču njih i njihove porodice, profesije, pasije, naiđete na odbijanje i hiljadu razloga zašto on/ona to ne može.

Tokom tog procesa će neki prijetiti da će istupiti iz stranke, neki će se srditi, no ja želim da Demokratska fronta Novog Sarajeva ima tim, a ne skup pojedinaca koji će gledati sebe i svoj džep.

Da li ću uspjeti, ne znam, ali ću makar pokušati.

Jer po mom mišljenju, galama na TV i izabrane zvaničnike rječnikom za roditeljske pažnje i pisanje statusa po društvenim mrežama neće popraviti situaciju ni milimetar nabolje”, zaključio je predsjednik Općinskog povjereništva Demokratske fronte Novo Sarajevo, Senad Kapo.

Pokrenute aktivnosti Općinske organizacije DF Novo Sarajevo u svrhu priprema za lokalne izbore 2020. godine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top