+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

DF Sarajevo: objasnite montiranu optužnicu u slučaju Memić

DF Sarajevo traži od Kantonalnog tužilaštva da objasni građanima Sarajeva kako su već dvije godine za smrt Dženana Memića teretili pogrešne osobe.

Nakon što je ovu činjenicu utvrdio Kantonalni sud može se zaključiti da su pojedini tužioci koji su se smjenjivali na ovom slučaju ili potpuno nesposobni ili potpuno korumpirani.

U oba slučaju zaslužili su da budu smijenjeni i odgovaraju za flagrantno kršenje ljudskih prava optuženih Seferovića kao i za bol i nepravdu koju su svojim postupcima prouzrokovali porodici Memić.

Ovakvo vođenje postupka kod članova Demokratske fronte, posve ljudski izaziva gađenje, nelagodu i uznemirenost te povećava nepovjerenje u instituciju Kantonalnog tužilaštva.

Pitamo se da li je pravda rezervisana samo za novonastalu elitu ili je ostalo nešto pravde i za nas obične smrtnike?!

Dajemo punu podršku porodici Memić u njenom nastojanju da dođe do istine te pozivamo Kantonalno tužilaštvo da nam objasni sve nelogičnosti na koje ukazuje porodica Memić.

Tražimo smjenu i odgovornost tužilaca koji su vodili ovaj slučaj pa da se bar na taj način građanima privremeno, do utvrđivanja činjenica u slučaju Memić do kojih moraju doći institucije, vrati makar malo povjerenja u Kantonalno tužilaštvo.

DF Sarajevo: objasnite montiranu optužnicu u slučaju Memić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top