+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Savjet za koordinaciju KO DF Sarajevo održao inicijalni sastanak radnih grupa

Dana 15. maja, Savjet za koordinaciju radnih grupa KO DF Sarajevo je održao inicijalni sastanak sa članovima grupa koje će raditi na izradi plana i određivanju fokusa vođenja izborne kampanje na nivou Kantona Sarajevo, što će poslužiti i kao smjernice djelovanja, kako sadašnjim vijećnicima u općinskim vijećima i gradskom vijeću, tako i budućim zastupnicima u Skupštini KS.

Osnovano je 12 radnih grupa: za privredu i finansije ; za ljudske resurse ; za obrazovanje i nauku ; za medije i edukaciju ; za kulturu i sport ; za prostorno uređenje zaštitu okoliša i komunalne djelatnosti ; za saobraćaj i komunkacije ; za zdravstvo ; za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice ; za boračka pitanja ; za sigurnost i za pravna pitanja.

Prvi sastanci tijela se očekuju već naredne sedmice kada će se pristupiti detaljnoj analizi situacije u svakom segmentu, ukazivanju na propuste u zakonskoj regulativi i ponuđenim rješenjima od strane aktuelne vlasti, ali i dati konkretni prijedlozi za prevazilaženje problema i unaprijeđenje kvalitete života građanima u Kantonu Sarajevo.

Savjet za koordinaciju KO DF Sarajevo održao inicijalni sastanak radnih grupa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top