+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

U Općini Centar opet pao Dnevni red: Ko je kriv, zeko kriv!

 

Na dan 29.03.2018. g. u 10:00 sati trebala je započeti 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Centar. Iznenađujuće, nije bilo većine za usvajanje Dnevog reda. Bez obzira što je šef Kluba SBB tražio pojedinačno izjašnjavanje, rukovodstvo Vijeća je pokušalo staviti na dnevni red ”Informacije o radu Vijeća“ umjesto“Izveštaj o radu Vijeća”. Što bi u prevodu značilo da vijećnici primaju ka znanju informacije, umjesto izjašnjavanje i glasanje o izvještaju rada Vijeća.

SBB je već u “Avazu” javno optužio SDA da se vijećnici SDA među sobom ne mogu dogovoriti na sjednici šta žele, a šta ne žele, staviti na dnevni red.

Nevjerovatna je ta spin matematika. SBB od prvog dana učestvuje u rokovodstvu i radu Vijeća Općine Centar i sada je takva trenutna konstalacija odnosa da su kadrovi i SBB i SDA na rukovodećim pozicijama. Dakle, u koaliciji su kao na državnom, federalnom, kantonalnom i općinskom nivou. A, optužuju isključivo SDA, za ono što su i sami krivi, jer su dio vlasti?!

Obavještavamo građane da SBB i SDA prave haotično stanje i prizore nemira na javnim funkcijama, kako građani ne bi ni znali ko je kriv.

Demokratska fronta i Općinski odbor Centar se gnušaju od ovakvih cirkusantskih poteza, gdje se građanska sredstva troše netransparentno, gdje Općina Centar, koja ima najveći budžet u državi Bosni i Hercegovini na čelu sa načelnikom Ajnadžićem, ne želi uspostaviti javni prijenos sjednica, kako bi građani pratili “cirkus“ koji je prešao sve granice normalnog ponašanja i vijećničkog zastupanja koje je ravno nuli.

Građani moraju znati da to radi SDA, SBB i Nezavisni klub (Sead Srna (delegiran kao gradski vijećnik), Karolina Karačić (Neto plata 3.500 KM + vozač i ostale beneficije) i Dževad Topić Topa (ne mora platiti Općini Centar dugove koji iznose u stotinama hiljada KM jer koristi općinski prostor) + dio Stranke penzionera (tačnije Ahmed Gerin; njegovog sina Jasmina Gerina, zvanog Gera, Ajnadžić je postavio za svog savjetnika, a Ahmeda stavio u četiri komisije). Sve je to matematika koju je napravio načelnik. Ovo je trenutna klimava većina od 16 ruku, od total 31 vijećnika, koja pokušava maratonskim sjednicama koje propadaju da prikaže svoj rad, odnosno nesposobnost i nerad. Na to, dragi građani, troši se vaš javni poreski novac.

Općinski odbor Centar izražava žaljenje što je takve kandidate (Karolinu, Srnu i Topu) imao na svojoj listi i obavještava javnost da se više nikada neće desiti situacija da stranke SDA i SBB pokupuju vijećnike ljevice i postave ih na rukovodeće pozicije. Najgore se uči na svojim greškama! Nikada više!

Prošlo je više od dvije godine i pitanje je hoće li ovaj haos u Općini Centar, gdje je 50% Statuta Općine suprotno zakonu, a DF je tražio javno izmjene Statuta Općine više puta; gdje se ne poštuje Pravilnik o radu Vijeća, gdje nisu pravično zastupljeni vijećnici u komisije (npr. jedan vijećnik je u četiri komisije, a drugi nije u niti jednoj itd.), gdje se krši sve što se može kršiti. Nikada gora vlast nije zaposjela klupe u općini koja, kako su rekli, “vrijedi 10 puta više nego bilo koja druga općina“.

Pomno pratimo dešavanja i obavještavamo javnost, jer drugog načina, dragi građani, i nema da saznate šta se dešava u vašoj općini!

U Općini Centar opet pao Dnevni red: Ko je kriv, zeko kriv!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top