+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Adnan Čustović: Gdje ćemo se grijati kada i torovi nestanu

Dragi građani Bosne i Hercegovine, Dragi Srbi, Bošnjaci, Hrvati, Jevreji, Romi,
Dragi Bosanci, Dragi Hercegovci, Dragi Mostarci, Banjalučani, Tuzlaci, Zeničani,
Dragi Bišćani, Krupljani, Krajišnici, Draga Posavino, Drage moje Sarajlije.

Još uvijek kod nas nije niko stekao hrabrosti da ovo izjavi. Da li znate da je u Bosni i Hercegovini u periodu ‎2013-2017. godine 150.000 stanovnika napustilo našu zemlju? Da li znate da ima više razvedenih, nego sklopljenih brakova? Veći je mortalitet u odnosu na natalitet?! Da li znate da se Krajina i Hercegovina totalno iseljava i više nikoga nećete dolje i gore vidjeti kroz 10 godina? Da li znate da će za 20 godina 750.000 ljudi napustiti našu zemlju? To vam je kao čitav Kanton Sarajevo i više.

Rješenje postoji. Recite stop ovom ludilu. Reci stop jer 70% moje generacije je već vani, imenom i prezimenom da vam nabrojim ako treba. Postat ćemo zemlja staraca i lažnih patriota. Zemlja lažnih obećanja i, ono što je najgore, zemlja lažne nade. Bitange su na vlasti već 30 godina i ovo je njihov rezultat. Da li znate da nas oko 3,4 miliona živi u BiH, a 1,5 miliona van BiH? Da li je to vama normalno?

Ko je kriv. Zeko kriv. Izađite iz svojih torova i progledajte, umijte se, protrljajte oči, jer vi odlučujete o tome kakva će ovo zemlja da bude.

Nade ima, ali narod mora smoći snage da se suoči s najtežom odlukom u životu.

Vi budžetlije koji smatrate da će te zauvijek primati tu plaću, grdno se varate. Da vi podobni, jer ako mi u privredi izumremo, ako privatnik i proizvodnja koji su osnov BDP svake zemlje, izumremo, nema ni vama plaće. Kaput, bankrot kao Grčka.

Ovo je istina. Ovo je ono što i ja lično osjećam kao mlad čovjek, koji je tek na početku. Ovo je naša surova relanost i hvala Bogu pa nismo toliko “napredni” kao Hrvatska.

Još uvijek ima nade. Do nas je u oktobru da li želimo promjenu ili želimo status quo. Podijeljena sela, gradove, dvije škole pod jedim krovom, zabrane jezika, zabrane postojanja naroda u nekim kantonima, zabrana slobode govora, jer ti bace bombu, razbiju auto, pošalju pismo gdje ti prijete familiji, dok te iste bitange otimaju bogatstvo ovom narodu prodajući vam šuplju priču. Otvorite oči i poslušajte momka koji će u suzama vjerovatno napustiti svoju zemlju, jer vidi da nema izlaza.

A ova ministrica, mah, šta nju briga, plaću u džep, dobra mirovina i dobro je to sve. Mi krojimo sebi svoju sudbinu, jer Bog nam daje puteve. Do nas je da izaberemo kojim ćemo putem ići.

Sretno lafe, sretno doktore!


VIDEO: Kako moralan i odgovoran čovjek reaguje na politiku koja državu vodi u propast – državni tajnik za demografiju Republike Hrvatske, Marin Strmota, jučer je podnio ostavku usred konferencije za medije i time šokirao svoju šeficu, ministricu Nadu Murganić, medije, ali i hrvatsku javnost.

Mi smo, nažalost, još uvijek miljama daleko od toga da neko da ostavku na ovakav način, i iz ovakvih, moralnih razloga.

https://www.facebook.com/luksa.pezelj/videos/1847545451943833/

Adnan Čustović: Gdje ćemo se grijati kada i torovi nestanu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top