+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

OO DF Novo Sarajevo: Javna tribina “Samohrane roditeljke/roditelji i njihova prava”

Odbor za rodnu ravnopravnost pri Vijeću za društvena prava Političke akademije Demokratske fronte organizuje Javnu tribinu na temu “Samohrane/i roditeljke/ lji i njihova prava“ u srijedu, 21.02.2018. godine u 18:30 sati, u sali Općine Novo Sarajevo (Općinskog vijeća).

Da bi se društvo razvijalo na djelotvoran i efikasan način, neophodno je omogućiti ravnopravnost posebno u u ekonomskoj i socijalnoj sferi.

Za to su potrebni odgovarajuća zakonska rješenja i sistemi i načini ostvarivanja prava koja se garantiraju istim tim zakonima.

Kako je u cijeloj Bosni i Hercegovini broj porodica “samohranih roditeljki/lja“ u porastu, a problemi sa kojima se susreću su veći, neophodno im je posvetiti veću pažnju s ciljem nalaženja rješenja da bi ostvarili pravo na ravnopravnost u svim domenima.

Zbog toga Odbor za rodnu ravnopravnost pri Vijeću za društvena prava Političke akademije Demokratske fronte organizira Javnu tribinu na temu “Samohrane/i roditeljke/ lji i njihova prava“ u srijedu, 21.02.2018. godine u 18:30 sati  u sali Općine Novo Sarajevo sa kratkom analizom trenutnog stanja u BiH, s osvrtom na rješenja u zemljama regije i ciljem djelovanja na nivou Federacije BiH.

OO DF Novo Sarajevo: Javna tribina “Samohrane roditeljke/roditelji i njihova prava”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top