+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Saopćenje KO Demokratske fronte Sarajevo

Povodom informacija koje se pojavljuju među članstvom Demokratske fronte i građanstvom Kantona Sarajevo o vrbovanjima članova i izabranih vijećnika Demokratske fronte od drugih stranaka ljevice ili građanske provinijencije, a posebno od SDP-a BiH, Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo ističe sljedeće:

Kao što je poznato, Predsjednici Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije BiH, Željko Komšić i Nermin Nikšić su na zajedničkoj sjednici Glavnih odbora dvije stranke, održanoj početkom mjeseca septembra ove godine, potpisali Okvirni plan zajedničkog djelovanja za Opće izbore 2018. godine.

U ovom Planu se navodi da dvije stranke imaju zajedničku viziju Bosne i Hercegovine, koja se temelji na zajedničkom djelovanju na realizaciji zajedničkih vrijednosti i saradnji sa drugim političkim strankama, akademskom zajednicom i organizacijama civilnog društva.

Potpisivanjem ovog sporazuma na saradnju su pozvane i druge stranke koje baštine navedene vrijednosti, sindikati, predstavnici civilnog društva i akademske zajednice da se pridruže ovakvom zajedničkom djelovanju.

U navedenom planu je jasno naznačeno da će lokalne organizacije DF i SDP ostvarivati saradnju na lokalnom nivou s ciljem zalaganja za vrijednosti propisane Okvirnim planom zajedničkog djelovanja na lokalnom nivou.

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo ovim putem želi istaći da od stranaka ljevice, a pogotovo od SDP BiH, očekuje punu saradnju na ovom putu, koja će se temeljiti prevashodno na iskrenom odnosu, bez međusobnih političkih podjela, podmetanja i vrbovanja, a sve u cilju pobjede stranaka ljevice, bez obzira na broj ostvarenih glasova svake od njih pojedinačno, a u cilju realizacije programskih ciljeva i ideja koje ljevica baštini, i koje su sadržane u Okvirnom planu zajedničkog djelovanja. Bez ovakvog pristupa svih lijevo orijentiranih stranaka to neće biti moguće.

Saopćenje KO Demokratske fronte Sarajevo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top