+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Lijepo je prezivati se Muzur, a nije loše ni biti šef u VIK-u

Današnji medijski naslovi ponukali su nas da se pred kraj godine podsjetimo na probleme građana Kantona Sarajevo po pitanju vodosnabdijevanja. Problemi sa vodosnabdijevanjem nisu od jučer, ali isto tako intenzivirale su se u mandatu ove vlade. U jednom momentu imali smo stanje da u sred ljeta, na plus trideset stepeni nemamo vode.

Simptomatično je da je sve to počelo od unutarstranačkog sukoba na relaciji Premijer Konaković – Nezir Hadžić. U unutarstranačke probleme nećemo ulaziti, ali u ono što je istina hoćemo jer su građani dvije godine bili kolateralna šteta nerada KJKP Vodovod i kanalizacije. Ulaganja u ovo preduzeće svedena su na najmanju mjeru, a rastrošnost menadžmenta kojeg je postavio Premijer, dirigovana iz centrale SDA, samo je pogoršala situaciju.

Premijer Kantona Sarajevo radije se bavio razmiricama unutar svoje partije, a ne za benefite građana. I u tome je prošao najveći dio mandata ove Vlade.

Davno smo spominjali kredit od 50 miliona maraka koji je EBRD namjenio za rekonstrukciju koja je davno trebala početi, ali očigledno je da se i premijer Kantona izvještao u politici, pa će vjerovatno rekonstrukcija početi dogodine…

”Slučajno” se radi o izbornoj godini. Koliko je slučajno, to je već pitanje za građane, a ako premijer Konaković misli da za jednu godinu može popraviti ono što je bilo loše u tri prošle, jako se vara.

Građani pamte i kazne nerad.

Danas smo putem medija saznali i da je nova direktorica Muzur zaposlila sina izvršnog šefa u KJKP Vodovod i kanalizacije.

Nekako u sjeni toga nam ostaje i izglasani moratorijum na zapošljavanje u javna preduzeća. Ako je opravdanje direktorice Muzur da je 10 godina dijete čekalo na zapošljavanje, onda moramo da podsjetimo gospođu da mnoga djeca čekaju poslove možda i više od 10 godina.

Da pitamo uvaženog premijera – je li se na ovaj način se povećava broj zaposlenih u Kantonu Sarajevo? Da se, dok traje moratorijum na zapošljavanja, masovno primaju radinici u javna preduzeća? Sa kojim pravom i čijim dopuštenjem je gospođa Muzur zaposlila novog radnika? Je li se i ovo krenulo sa predizbornim aktivnostima omasovljavanja biračkog tijela zaposlenog u javnim preduzećima?

A osnovno pitanje je, ustvari: da li je Vlada dala dozvolu za zapošljavanje?

Doduše, premijer nam još nije pojasnio ni kako su zaposleni radnici u prečistaču u Butilama?

Primjetili smo uvaženi Premijeru, ako smijemo da primjetimo, jako je dobro prezivati se Muzur, biti Vaš stranački podobni kolega, i evo od danas biti sin izvršnog šefa u nekom javnom preduzeću, biti politički poslušnik poput gospodina Zahiragića, pa čak i kandidat za načelnika Općine Stari Grad u slučaju gospodina Suada Handanagića.

Sve za građane – građanima ništa!

Dok Vi držite press-konferencije o uspjesima Vlade Kantona Sarajevo, djeca ovog grada čekiraju kartu u jednom smjeru za Njemačku, jer nisu djeca Vaših prijatelja i poznanika, izvršnih šefova, ne odgovara im prezime, teritorijalno porijeklo, stranačka pripadnost…

Lijepo je prezivati se Muzur, a nije loše ni biti šef u VIK-u

One thought on “Lijepo je prezivati se Muzur, a nije loše ni biti šef u VIK-u

  1. Kako direktorice da ne pronadjes molbu mog sina koju je predao 2002g na vas protokol a na birou je od 1999g kako vas nije sramota da javno saopstite da ste zaposlili dijete koje ceka 10 godina na birou,zar 15g nije vise od 10 godina,da vas pitam dali su djeca direktora i funcionera vise vrednija od djece nas radnika boraca RVI i ostalih kategorija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top