+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

OO DF Novi Grad: Održana tribina pod nazivom “Da li je BiH pravna država?”

Općinski odbor Demokratske fronte Novi Grad Sarajevo organizirao je večeras u zgradi Općine Novi Grad tribinu pod nazivom “Da li je BiH pravna država?”.

Prisutnima su se obratili potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Amra Kunovac.

Potpredsjednik Federacije Milan Dunović podnio je brojne zahtjeve Ustavnom sudu FBiH za ocjenu ustavnosti akata. Sve zahtjeve o kojima se Ustavni sud do sada izjašnjavao je i uvažio, što ukazuje da su zakoni bili neustavni. Kada se desi da u relativno kratkom roku Ustavni sud ospori toliki broj zakona, moramo se zapitati, uz sve druge anomalije u sudstvu i tužilaštvu, da li je Bosna i Hercegovina zaista pravna država?

Zastupnica Amra Kunovac, po izvještaju CCI jedna od najaktivnijih zastupnica u Federalnom parlamentu, prenijela je nekoliko informacija i iskustava borbe naših zastupnika sa demonstracijom sile većine koja silujući procedure krše i brojne propise.

Večerašnja tribina je dio planiranih aktivnosti Općinskog odbora Demokratske fronte Novi Grad. Prisutni su bili u prilici saznati iz prve ruke koliko se u Bosni i Hercegovini krše Ustav, zakoni, odluke, statuti i poslovnici.

OO DF Novi Grad: Održana tribina pod nazivom “Da li je BiH pravna država?”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top