+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Sanela Prašović-Gadžo poručila SDA zvaničnicima: “Gospodo, neće Vam proći!”

Kao što je i najavljeno, novinarka Sanela Prašović-Gadžo objavila je video najavu za autorski dokumentarni film “Snaga je u istini i pravdi”.

Ona je jedna od 154 osobe iz sarajevske općine Novi Grad koje su glasno izrekle NE protiv izgradnje benzinske pumpe “HIFA OIL” na parceli na kojoj je inače kuća sa baščom.

Investitor “HIFA OIL” je inače bašču sa kućicom smještenu između drugih kuća kupio 11.11.2015., a istog dana, kada je potpisao kupoprodajni ugovor, Općini Novi Grad Sarajevo predali su zahtjev za dodjelu markice za benzinsku pumpu!

Na svom Facebook profilu novinarka Prašović-Gadžo jutros pojašnjava da su u institucijama potom brzinski pumpu ucrtali, prvo na koncept, a potom i na novi Nacrt regulacionog plana Švrakino Selo-Aneks.

Građani su se pobunili, 154 osobe su glasno rekle NE, a urednica Sanela Prašović-Gadžo je njihov glas.

U objavljenom traileru na nevjerovatan način se vidi povezanost članova SDA koji rukovode institucijama, njihova korupcija, te direktno pogodovanje investitoru koji je također član GO SDA.

U dokumentarnom filmu koji je u pripremi, novinarka Sanela Prašović-Gadžo govori i o štetnosti benzena po zdravlje jer je poznato da izaziva rak, a na tom lokalitetu, u krugu od 150m oko lokacije za izgradnju benzinske pumpe, živi oko 100 djece.

Još uvijek nije poznato koja će TV-stanica preuzeti emitovanje ovog dokumentarnog filma, a to će zasigurno tek biti test za slobodu medija u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte trailer: “Dokumentarni film: Snaga je u istini i pravdi”

Sanela Prašović-Gadžo poručila SDA zvaničnicima: “Gospodo, neće Vam proći!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top