Saopštenje OO DF Novo Sarajevo vezano za glasanje u OV Novo Sarajevo po pitanju imena Sportske dvorane „Goran Čengić“

Osjećamo obavezu da se obratimo javnosti vezano za cirkularne slike vijećnika OV Novo Sarajevo koje kruže internet portalima i društvenim mrežama, a gdje se, uz slike pojedinih vijećnika koji su glasali za ime dvorane “Novo Sarajevo” ili bili suzdržani, pojavljuje i grb Demokratske fronte.

Sa žaljenjem priznajemo da su Adem Olovčić i Fikreta Nevesinjac koji su glasali “za” i suzdržani Srđan Srdić (a koji je lobirao na zborovima građana protiv naziva “Goran Čengić”)  bili članovi Demokratske fronte i vijećnici izabrani ispred DF-a na posljednjim lokalnim izborima.

Odmah nakon izbora i ulaska u salu OV Novo Sarajevo, nastupila su pijačna cjenkanja i trgovina vijećnicima, gdje je ovo troje vijećnika počelo podržavati prijedloge SDA i na vijeću glasati suprotno stavovima DF-a. Isti su svojim postupcima iznevjerili  građane Novog Sarajeva koji su dali glasove DF-u, te svojim priklanjanjem SDA odredili većinu u OV NS.

Adem Olovčić, Fikreta Nevesinjac i Srđan Srdić su vrlo brzo nakon ulaska u OV NS isključeni iz DF-a, tako da je puka slučajnost da se na internetu mogu pronaći fotografije na kojima, uz pomenute, stoji naš logo.

A o postignutim cijenama u pijačnim cjenkanjima može vam reći usporedni radno-pravni status pomenutih pojedinaca prije i nakon ulaska u OV Novo Sarajevo.

Demokratska fronta Bosne i Hercegovine se, priznajemo, uči na sopstvenim greškama, pa tako i na ove tri, gore pomenute.

I kako naš uvaženi predsjednik Željko Komšić kaže: “Uradili ste šta ste uradili… a mi pamtimo!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.