+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Nakon sastanka sa Zvizdićem: Demokratska fronta i dalje ne podržava predloženi Zakon o akcizama

Danas je u Sarajevu, na traženje predsjedavajućeg Vijeća ministara, održan sastanak gospodina Denisa Zvizdića i Kluba zastupnika/ca Demokratske fronte u ZD Parlamentarne skupštine BiH.

Prije svega, želimo konstatovati da su razgovori protekli u vrlo otvorenoj i korektnoj atmosferi i da su obje strane bile svjesne važnosti rješevanja pitanja akciza za dalji razvoj infrastrukturne putne mreže u Bosni i Hercegovini.

Gospodin Zvizdić je sa pozicije koju obavlja, vrlo detaljno objasnio motiv koji njega i vladajuću strukturu obavezuju da ovo pitanje riješe na način koji već nekoliko puta nije prošao na Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Uvažavajući sve te razloge i posebno cijeneći korektan i otvoren pristup ovom razgovoru od strane gospodina Zvizdića, zastupnici/ce Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ipak i dalje ostaju pri ranijem stavu, a to znači da neće podržati ovakav Zakon.

Ovaj put nećemo ponavljati sve razloge zbog čega smo protiv,a oni su poznati,već ćemo dodati još jedan a to je da su predviđenim planom izgradnje putne mreže neki dijelovi BiH potpuno zaobiđeni, kao što je to slučaj, recimo sa područjem tuzlanskog kantona.

Naravno, spremni smo za nastavak razgovora o ovoj temi ukoliko nam se ponude neki novi elementi koji bi negirali naše argumente protiv trenutno predloženog Zakona o akcizama.

Nakon sastanka sa Zvizdićem: Demokratska fronta i dalje ne podržava predloženi Zakon o akcizama

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top