+387 33 200 222                                                                           Radićeva 8.,

71.000 Sarajevo                                                                      ks@fronta.ba

Komšić i Nikšić: Ljevica ide zajedno, idemo vratiti ljudima nadu

Saradnja SDP-a i DF-a nije kratkoročna, ona je dugoročna, saradnja do izbora i poslije izbora, projekat koji ne smije biti tijesan za bilo koga, osim za nacionalističke stranke, ovo je projekt koji treba ljudima vratiti nadu u život i konačno zemlju pokrenuti naprijed, poručili su novinarima predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i predsjednik DF-a Željko Komšić nakon zajednička sjednica glavnih odbora ove dvije partije danas u Sarajevu.

Na zajedničkoj sjednici glavnih odbora dvije partije potpisan je i program zajedničkog djelovanja dvije strane. Cilj je, poručili su, suprotstaviti se nacionalističkim strankama na predstojećim izborima, ali ne, istakli su, kako bi samo smijenili postojeće političare u BiH, već da, kako su naveli, građanima pruže nadu u ovu zemlju.

”Ovo je blok koji građanima BiH treba da ponudi nadu, vrlo konkretne projekte, od porezne reforme preko reforme zdravstvenog sektora do činjenica da građani BiH očekuju više nade i šanse”, rekao je Nikšić

Za Željka Komšića ovo je vrijeme kada Bosna i Hercegovina konačno mora krenuti naprijed. Dosadašnje prilike, rekao je, nisu iskorištene i takve greške ljevici se više nikada ne smiju ponoviti.

„Ovo što smo danas uradili jeste neka vrsta institucionalizacije saradnje, koja je i dosad postojala između SDP-a i DF-a. Dalji, veći cilj je ponuditi i nakon izbora ljudima ove zemlje neki novi koncept, neki novi politički projekat. Da ova zemlja krene nekim drugim putem, potpuno suprotnim od onog kojim sada ide. Valja ljude osloboditi straha. To je možda najteži posao – vratiti povjerenje ljudi i svojim ponašanjem, a ne samo riječima – rekao je Komšić, piše NAP.

Komšić i Nikšić: Ljevica ide zajedno, idemo vratiti ljudima nadu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Scroll to top